BAILINE

Bruna in nieuwe handen

Uitgeversconcern VBK Beheer heeft boekhandelketen Bruna gekocht. Het bedrijf neemt de aandelen over die in handen waren van PostNL en ING.

VBK Beheer zal na aanpassingen in de eigen structuur verder gaan onder de naam Shared Stories Group. De koopsom die met de overname gemoeid is, is niet bekend gemaakt. Het assortiment van Bruna zal onveranderd blijven, dus de tijdschriften, kantoorartikelen, boeken en wenskaarten blijven onderdeel uitmaken van het vertrouwde assortiment.

Desalniettemin zal een nieuwe strategie om het assortiment en de service van de keten verder te verbeteren in het voorjaar ingezet gaan worden. Na toestemming van de Autoriteit Consument & Markt ontstaat een nieuwe groep samen met VBK Uitgeversgroep en Bookchoice. "De toevoeging van Bruna aan de groep vinden we heel belangrijk en positief voor het boekenvak. Het past perfect bij onze huidige activiteiten en bij de ontwikkeling die wij wensen door te maken", stelt algemeen directeur Wiet de Bruijn van Shared Stories Group.

Algemeen directeur van Bruna, George Steur is enthousiast. “We hebben een nieuwe aandeelhouder die ons meteen perspectief biedt en dat wekt vertrouwen, merk ik ook aan de positieve reacties binnen Bruna". Bruna, dat al sinds 1968 bestaat, heeft inmiddels ongeveer 300 vestigingen.

Naast de fysieke winkels biedt Bruna via een webshop haar assortiment aan en is er een app voor het onbeperkt lezen van boeken en tijdschtiften. Shared Stories Group is onder meer eigenaar van uitgeverijen zoals De Fontein, Atlas Contact en Luitingh-Sijthoff.

 

Bron: Nu.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis