BAILINE

Michelinster restaurant gaat franchisen

De naam Chan Hon Meng zegt je waarschijnlijk niets, maar in Singapore is hij een bekendheid. Afgelopen jaar won hij opnieuw een Michelinster met zijn kipgericht Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken. Sinds het winnen van de prijs doet hij goede zaken. Naast de drukte die het winnen van een ster met zich mee neemt is er namelijk nog een aspect wat bezoekers trekt; hij vraagt slechts $ 1,50 voor het kipgerecht. Om e.e.a. in het juiste perspectief te plaatsen; in Signapore kost een BigMac $ 4,50.

Samen met een compagnon heeft Chan Hon Meng inmiddels zeven vestigingen geopend en een expansie naar Australië staat op de rol. De ambities van de ondernemer zijn groots; ‘Ik wil heel graag een restaurant in elk land van de wereld om iedereen kennis te laten maken met mijn kip’.

Om dit te bereiken zal het in een franchiseformule gegoten worden. Hoewel de kok/eigenaar miljoenen kreeg geboden voor de receptuur, besloot hij het lekker zelf te houden. Vanwege de vrije hoge inkoopsprijzen is nog wel de vraag of de prijzen zo laag blijven.

 

Bron: BNR


Reactie


Reacties

  • INTO Franchise | Michel van der Stelt

    We wachten in spanning af Ruud! De ambitie van Chan Hon Meng is om in ieder land ter wereld een vestiging te hebben dus ook Nederland en België komen dan aan de beurt :-) We houden het in de gaten!

  • ruud van versendaal

    waarom ook niet in nederland en belgie

800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis