BAILINE

Hunkemöller stopt met franchise

Lingerieketen Hunkemöller wil een snelle groei realiseren en onderdeel van de strategie is het overnemen van tientallen franchisevestigingen. Financieel topman Ron Hemmer laat dit weten aan het Financieel Dagblad.

36 winkels, inclusief personeel, zijn inmiddels overgenomen en voor 25 vestigingen zou een principeakkoord liggen. Het franchiseconcept van Hunkemöller lijkt gezien de uitbreiding van de activiteiten niet langer de meest ideale optie. Hemmer zegt dat door de toename van het aantal productgroepen, meer varianten, grotere winkels en toename van investeringen het een erg complex geheel is.

Er zijn flinke ambities binnen de keten. De wens is er onder meer om binnen 5 jaar het aantal winkels te verdubbelen naar 1600 vestigingen. In Duitsland zullen 200 openingen volgen en in Spanje zullen in totaal 150 winkels komen wat een vervijfvoudiging van het huidige aantal betekend.

Hunkemöller heeft ook buiten Nederland nog franchisevestigingen. In o.a. India, Rusland en het Midden-Oosten zijn nog ongeveer 50 franchisers. Plannen om ook deze vestigingen in eigen beheer te nemen zijn er vooralsnog niet.

 

Bron: FD.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis