BAILINE

Spar wil tot 150 extra winkels in Nederland

Supermarktketen Spar wil flink uitbreiden in Nederland. Met name de gemakswinkels in steden en tankstations doen het goed. De afgelopen twee jaar groeide het winkelbestand al met 50 vestigingen, daar moeten de komende jaren nog zeker 100 bijkomen, zo meldt algemeen directeur Sjaak Kranendonk in een interview met het Algemeen Dagblad.

Vergeten boodschappen of tapas & smoothies
Traditioneel gezien staat Spar bekend als de kleine supermarkt in dorpskernen en op campings. Klanten deden hun grote boodschappen vaak bij een supermarktketen verder weg en kwamen voor de ‘vergeten theezakjes’ of dagelijkse benodigdheden nog even bij Spar. Van die ervaring probeert de keten bij het nieuwe Spar City concept te leren.

Per vestiging kijkt het bedrijf waar het klanten het meest mee kan helpen. Zo zal de ene locatie vooral sushi, tapas en smoothies verkopen, terwijl de andere zich richt op dagelijkse boodschappen.

In het interview benadrukt Kranendonk het verschil met de AH To Go: “Als je er ineens achter komt dat de luiers op zijn, kun je ze snel bij ons kopen (...) zij verkopen voornamelijk spullen die je direct kunt nuttigen.”

Mogelijke uitbreiding op Texaco tankstations
Eerdere vestigingen van Spar bij tankstations waren volgens het Algemeen Dagblad niet erg succesvol. Sinds begin dit jaar probeert de keten het echter opnieuw met Spar Express winkels. Over de drie huidige vestigingen spreekt Kranendonk van een ‘enorme omzetgroei’. Het concern zint dan ook op uitbreiding naar andere tankstations.

Op zoek naar geschikte franchiseondernemers
Om de groei van Spar City winkels mogelijk te maken, is het bedrijf in Nederland op zoek naar geschikte franchisepartners. De supermarktketen ziet het liefst ondernemers met een HBO+ werk- en denkniveau, een grote dosis verantwoordelijkheid, gedrevenheid, commercieel inzicht en op zijn minst twee jaar leidinggevende ervaring binnen een supermarktbedrijf.


Reactie


Reacties

  • Haci Aksu

    Interesse

800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis