Registreren

HEMA in de etalage

Warenhuisformule HEMA is samen met eigenaar Lion Capital op zoek naar de koper voor de keten. Het concern laat weten dat HEMA goed is gepositioneerd om optimaal te profiteren van toekomstig groeipotentieel.

Al 10 jaar is Lion Capital de eigenaar van de keten, dat in 2010 al in de etalage stond. Echter, die verkoop ging destijds niet door. In het tweede kwartaal werd een verlies van 29,1 miljoen euro genoteerd, tegen 9,6 miljoen verlies een jaar eerder. De hogere verliezen zouden te wijten zijn aan gestegen financieringskosten. Door herfinanciering namen de kosten met 20,1 miljoen toe. Zonder de post zou het nettoverlies 5% zijn gedaald, meldt NU.nl 

Een positief gegeven is dat de omzet in de maanden mei t/m juli wel is gestegen. De netto-omzet is toegenomen met 3,3% ten opzicht van vorig jaar en komt uit op 287 miljoen euro. Tjeerd Jegen, topman bij HEMA is erg positief. “De cijfers laten een consistente groei zien. Door te blijven investeren in het aantrekkelijker maken van ons assortiment, winkels en online activiteiten weten we meer klanten te trekken. 

Op BNR vertelt de topman dat hij alle medewerkers garandeert dat hun banen behouden blijven, daarnaast is een beursgang niet uitgesloten.

 

Bron: Nu.nl/BNR


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis