Crystal Marbles

Opnieuw forse verliezen voor het noodlijdende Bruna

Boekhandelsformule Bruna heeft in 2016 wederom een zwaar verlies in de boeken moeten noteren en heeft hierdoor samen met ING Bank afspraken moeten maken over een verruiming van het overbruggingskrediet.

De noodlijdende boekhandelsketen Bruna heeft vorig jaar opnieuw een zwaar verlies geleden en heeft eind augustus met ING Bank een verruiming afgesproken van een overbruggingskrediet om meer financiële lucht te krijgen. Het pas in 2016 opgestarte digitale leesplatform Bliyoo blijkt niet aan de verwachtingen te voldoen en is op een laag pitje gezet.

Een en ander blijkt uit de onlangs gedeponeerde jaarrekening. Eerder dit jaar bleek al dat Bruna in erg zwaar weer verkeerd. Om de keten overeind te houden moesten de twee aandeelhouders, ING en PostNL financieel bijspringen.

In Nederland telt Bruna bijna 300 winkels. Door de opkomst van internetverkopen staat de afzet bij de keten onder druk. Het aanpassen van de formule op dit gegeven verloopt moeizaam en veel activiteiten die hiervoor ingezet zijn, zijn mislukt en inmiddels beëindigd. Per 1 september zal interim-directeur Rob Schuyt opgevolgd worden door George Steur die het nieuwe hoofdstuk van Bruna mag gaan schrijven.

Toch zou er al lichte beterschap te zien zijn. Sinds het begin van 2017 heeft de onderneming de organisatie versterkt en zouden in korte tijd de resultaten al flink verbeterd zijn. De aandacht gaat langzaam weer naar omzetgroei, aanscherpen van de formule en het openen van nieuwe winkels.

 

 

Bron: FD.nl / RetailDetail


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis