Registreren

Kattenbak start-up Poopy Cat in handen van IJsvogel Groep

De IJsvogel Groep, moeder van dierspeciaalzaak-keten Pets Place heeft Poopy Cat overgenomen. Poopy Cat is sinds 2013 actief en ontwikkelde een biologisch afbreekbare kattenbak die middels een abonnement kan worden afgenomen. Thomas Vles, medeoprichter van het bedrijf vertelt dat de keuze voor verkoop is gemaakt vanwege de complexe logistieke processen bij grotere klanten. ‘De distributiekosten liepen te veel op en de marges waren daardoor te klein’ aldus Vles in een toelichting. 

Voor een bescheiden bedrag komt de onderneming nu dus in handen van IJsvogel Groep, die naast Pets Place ook de Boerenbond formule onder haar hoede heeft.

In eerste instantie richtte Poopy Cat zich op het direct leveren aan de consument. Om de afzet te vergroten is destijds de keuze gemaakt om ook de zakelijke markt te gaan betreden. Een eerste zakelijke klant werd gevonden in een dierwinkelketen die verbonden was aan supermarktketen Delhaize, met deze stap kreeg Poopy Cat opeens te maken met opgelegde logistieke procedures, ‘een te grote druk op onze organisatie’, licht Vles toe aan Het Financieel Dagblad.

Tweede keuze
In eerste instantie wilde Poopy Cat in zee gaan met een fabrikant van kattengrind in Spanje. Echter had deze partij andere ideeën voor de onderneming en lagen prioriteiten anders. IJsvogel lijkt daarom een tweede keus maar desondanks is de verwachting dat met de nieuwe eigenaar de logistieke processen beter zullen verlopen en dat het merk Poopy Cat tot zijn recht zal gaan komen, aldus het Financieel Dagblad.

Bron: FD.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis