Registreren

Implementatie nieuwe HEMA formule neemt jaren in beslag

Warenhuisformule HEMA zal naar verwachting nog enkele jaren bezig zijn om alle huidige winkels om te bouwen naar het nieuwste concept. Gisteren opende in Tilburg de eerste grote vestiging met een nieuw interieur.

De nieuwe inrichting is gebaseerd op het concept dat in de buitenlandse vestigingen van HEMA is toegepast. Door het werken met ‘belevingswerelden’ heeft de keten veel succes in o.a. Spanje en Frankrijk. In plaats van het werken met productafdelingen is gekozen om producten te bundelen en deze een algemene noemer te geven. Zo liggen bijvoorbeeld alle damesproducten zoals kleding, lingerie en cosmetica bij elkaar i.p.v. een spreiding over de losse afdelingen. Producten voor baby’s zoals speelgoed en rompertjes liggen ook bij elkaar in de winkel.

Tilburg is een van de vijf ‘grote vestigingen’ met inmiddels een nieuwe inrichting. In Nederland hebben naast Tilburg ook de winkels in Maassluis en Veghel inmiddels dit concept. Eerder testte HEMA de formule in kleinere vestigingen en nu worden ongeveer 250 grote winkels aangepakt.

Met bijna 700 winkels in zeven landen erkent topman Tjeerd Jegen dat de operatie nog wel even zal gaan duren.

HEMA gaat zich ook meer richten op voedsel. Winkels zullen worden uitgerust met een restaurant waar men kan ontbijten, lunchen en dineren. Daarnaast zal er een ‘cafe-corner’ komen alwaar men snel een ontbijtje of lunch kan nuttigen om ter plekke te nuttigen of om mee te nemen. Topman Jegen benadrukt dat de broodjes rookworst gewoon in het assortiment zullen blijven.

Eerder deze week werd het al ruim uitgemeten in diverse media; de genderneutrale kinderafdeling. De labels ‘jongens’ en ‘meisjes’ komen te vervallen en zullen voortaan verdergaan onder de niemer ‘Kids’. HEMA speelt hier, naar eigen zeggen, in op een maatschappelijk trend en wil hiermee tegemoet komen aan de mensen die zelf willen bepalen wat ze doen.

Terloops laat Jegen weten dat het mogelijk is dat HEMA binnenkort in de verkoop gaat. Inmiddels is HEMA al 10 jaar in eigendom van Lion Capital. Volgende week donderdag komt de keten met cijfers.

 

Bron: NU.NL/ANP

 

 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis