BAILINE

ETOS gaat over de grens

Etos gaat profiteren van de fusie van moeder Ahold met het Belgische Delhaize. De eigen merken van de drogisterijketen komen door de inkoopkracht van de supermarktgigant in de Ahold Delhaize-winkels in België, Roemenië, Tjechië en Griekenland te liggen.

In de VS liggen zij al, weliswaar op kleine schaal, in de schappen. Topman Jan Derek Groenendaal, die sinds drie jaar de leiding heeft over de Ahold Delhaize-dochter, verwacht dat een forse omzetgroei tot de mogelijkheden behoort. Een schatting durft hij echter niet te maken.

Drogisterijketens kampen over het algemeen met het probleem dat leveranciers als Unliver en Procter & Gamble de markt bepalen en hierdoor druk op de marges ontstaat. Door de schaalgrootte van het moederbedrijf hoest Etos daar minder voor te vrezen, schrijft Telegraaf.

In Nederland is er vaak een combinatie van een Etos vestiging met een Albert Heijn vestiging. Echter is dit bij de vestigingen van Delhaize geen standaard en zijn er dus een flink aantal vestigingen waar ruimte is voor producten van Etos.

 

 

Bron: Telegraaf


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis