Registreren

McDonald’s rolt thuisbezorgen verder uit

Na een, naar eigen zeggen, succesvolle proef in Amsterdam is McDonald’s er klaar voor om de bezorgservice verder uit te rollen. De fastfood-gigant start na Amsterdam nu ook ni Rotterdam en Utrecht met het bezorgen van de snelle hap. Andere steden zullen later dit jaar gaan volgen. “We zijn klaar voor het thuisbezorgseizoen” aldus Manu Steijaert, algemeen directeur van McDonald’s Nederland.

De proef met het bezorgen startte deze zomer in Amsterdam. 8 vestigingen deden hier aan mee. Met name bij slechtere weersomstandigheden en sportevenementen op TV merkten we dat de bestellingen toenamen. Met de herfst en de winter voor de deur verwacht McDonald’s een verdere slag te kunnen slaan in de bezorgstrijd die losgebroken is.

Steijaert vertelt aan RTLZ dat tijdens de proef de gemiddelde bezorgtijd uit kwam op iets meer dan 20 minuten. De klanttevredenheid die nu met 83% nog ‘gematigd positief’ is moet ver boven de 90% komen als het aan de algemeen directeur ligt. De klachten die binnen kwamen gingen niet zo zeer over snelheid, kwaliteit of koude patat, maar eerder om het vergeten van een rietje of frietsaus bij de aflevering.

Het levert de keten zeker extra omzet op, al wil Steijaert niet zeggen hoeveel. Volgens een eigen onderzoek van de keten wordt 88% van de bestellingen geplaatst door mensen die anders (op dat moment) niet voor McDonald’s hadden gekozen. Daarnaast is het zo dat in 45% van de gevallen binnen een paar weken een herhaalbestelling volgde. “Je kunt wel zeggen dat er een gezond businessmodel achter zit.” besluit de directeur.

 

Bron: RTLZ.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis