Crystal Marbles

Slechte cijfers drukken op sfeer openingen Hudson’s Bay

Hudson’s Bay opende afgelopen woensdag met veel bombarie haar vestigingen in Den Haag en Rotterdam. Echter, slechte cijfers vanuit Canada zorgde voor een wat minder gezellige sfeer dan gewenst.

Een groot aantal winkels openen is leuk maar loopt al snel in de papieren. En dat hebben ze geweten ook bij het Canadese winkelbedrijf. De verliezen zijn het afgelopen half jaar flink opgelopen, onder meer door de kosten die hier in Nederland zijn gemaakt.

Naast een toename van de kosten liepen ook de omzetten terug. Het eerste half jaar verkocht de warenhuisketen voor een slordige 4,4 miljard euro wat onder aan de streep betekend dat het 1 procent lager ligt dan de omzet in diezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies steeg met 183 miljoen naar 422 miljoen Canadese dollar (290 miljoen Euro).

In een toelichting laat bestuursvoorzitter Richard Baker weten dat het geen makkelijke tijd was. Wel zei hij dat de daling van de verkopen lager lag dan in het eerste kwartaal van 2017, en dat dit feit vertrouwen geeft voor de rest van 2017.

Naast de openingen van woensdag (Rotterdam/Den Haag) werd dinsdag al een vestiging geopend in Amsterdam. De komende weken zullen in diverse steden vestigingen hun deuren openen.

De slechte cijfers hebben er voor gezorgd dat een van de aandeelhouders aan het muiten is. Hedgefondsbaas Jonathan Litt wil dat Hudson Bay per direct vertrekt uit Europa. Topman Baker vertelde bij de opening in Amsterdam dat er geen haar op zijn hoofd is die daar aan denkt.

 

Bron: Volkskrant.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis