BAILINE

Einde voor Formido formule

Alle Formido winkels zullen gefaseerd omgebouwd worden naar Praxis maakt moeder Maxeda bekend. De samenvoeging heeft als doel een efficiëntieslag te slaan op het operationele en organisatorische vlak. Daarnaast wil Maxeda optimaal profiteren van de extra schaalgrootte, grotere inkoopkracht en biedt de samenvoeging marketingvoordelen.

Het grootste deel van de Formido franchisers krijgt een aanbod om de vestiging om te bouwen naar een Praxis vestiging. Overige ondernemers zal ‘gefaciliteerd worden in het onderzoeken van andere mogelijkheden’. Daarnaast zal een nog onbekend aantal van de totaal 84 vestigingen worden gesloten.

Er gingen al eerder geruchten dat Formido en Praxis samengevoegd zouden gaan worden, destijds zou er onvoldoende draagvlak voor zijn geweest. Ook zou er gewerkt worden aan een overname door DGN (Hubo/Multimate).

Voor de operatie trekt Maxeda 3 jaar uit om samen met de franchisers tot oplossing te komen. De formules Brico en Plan-IT, die ook onder Maxeda vallen, blijven wel gehandhaafd. Volgens een woordvoerder werken deze formules al veel meer samen in tegenstelling tot Formido.

 

Bron: Financieele Dagblad / Retailnews


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis