Registreren

Sabon om zeep geholpen

Het hing al een tijdje in de lucht maar uiteindelijk kwam na berichtgeving door Quote de bevestiging; alle vestigingen van Sabon zijn gesloten.

Ondernemer Hans-Poul Veldhuijzen van Zanten heeft de afgelopen maanden de nog 8 resterende acht luxe-zeepwinkels gesloten, laat de ondernemer weten in een bevestiging aan Quote. Hiermee lijkt er een einde gekomen te zijn aan de pogingen om Sabon in Nederland te laten slagen.

In 2005 kreeg ondernemer Bob Ultee de rechten in handen en opende in rap tempo 50 winkels. Na 7 jaar kwam er een snoeihard faillissement. Uiteindelijk start Sabon in 2012 door en komt in handen van investeringsmaatschappij ZEP Holding. Veldhuijzen van Zanten koopt in 2015 twee zakenpartners uit maar een jaar later ging het moederbedrijf van Sabon (White Star Retail) opnieuw ten onder. Veldhuijzen van Zanen zag mogelijkheden voor een nieuwe doorstart en kocht 8 van de 11 vestigingen. Zoals nu blijkt is die doorstart mislukt.

Aanhoudende verliezen zouden de rede van stoppen zijn, echter speelt er op de achtergrond een conflict met de licentiegever. Het werd hem verboden om nog langer gebruik te maken van de merknaam Sabon. Het gelijk van de licentiegever werd onlangs bekrachtigd door de Haagse Rechtbank. Zelf zegt Veldhuijzen van Zanten er wel even klaar mee te zijn. "Misschien dat de Israëlische licentiegever het nog eens in Nederland zal proberen, maar wij zullen daar niet meer bij betrokken zijn."

Een langdurige soap is hiermee ten einde gekomen. 

Bron: RTL Nieuws / Quote


Reactie


Reacties

  • Anoniem 2

    Hahahaha dat slot ook: Een langdurige soap is hiermee ten einde gekomen. Heerlijk!

  • Anoniem

    Hahaha, Sabon om "ZEEP" geholpen. Geniale titel!

800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis