Registreren

Geen franchise voor Dille & Kamille

Dille & Kamille heeft nu 29 winkels in Nederland en België. Hoewel er, volgens algemeen directeur Hans Geels, de komende jaren meer winkels moeten bijkomen is de optie om te franchisen voorlopig in de koelkast gezet. Een en ander blijkt uit een interview op BNR.

'We willen graag zelf meer controle hebben, omdat we zo vanuit ons eigen concept werken. Ik sluit niets uit, maar voorlopig werken we niet met franchisenemers. Vooralsnog kunnen we het zelf financieren en eigen winkels neerzetten.' Aldus Geels in het interview.

De keten die alleen producten verkoopt die gemaakt zijn van natuurlijke materialen opent binnenkort een nieuwe winkel in Alkmaar. Geels licht toe: ‘We doen het rustig aan. We zijn heel hard aan het groeien als we drie winkels per jaar openen’. Daar waar de Dille & Kamille keten ondervertegenwoordigd is in Brabant, liggen de meest voordehand liggende expansie-wensen richting Eindhoven, Den Bosch of Tilburg.

Geels vertelt dat Dille & Kamille in zijn ogen te maken heeft met een imagoprobleem. In zijn ogen is de keten meer een giftshop dan een warenhuis als HEMA. Geels meent dat er veel dezelfde productcategorieën zijn als bij HEMA maar dat de winkelketen niet op die manier bij mensen in hun hoofden zit.

Voor een rustige groei is bewust gekozen vertelt Geels. ‘Een van de lessen die ik heb geleerd is dat je consistent en consequent moet doorbouwen. Dat je dat wat je doet steeds beter moet doen.’

 

Bron: BNR 


Reactie


Reacties

  • Inez Teffer

    Zou wel leuk zijn als er in Veenendaal een winkel zou zijn, we hebben hier niets wat met koken te maken heeft, Blokker en Xenos maar dat is het niet. Zou mij wel lijken om hier een zaak te runnen

800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis