BAILINE

Christine Le Duc afgestoten

Beate Uhse, de Duitse moeder van winkelketen Christine Le Duc heeft de keten verkocht. De keten van erotische winkels komt hiermee in handen van een Iers investeringsbedrijf. De groothandel Playhouse die al sinds jaar en dag in Almere gevestigd is zal verhuizen naar een ‘Nederlandse branchegenoot’. 

Beate Uhse heeft al enige tijd te maken met teruglopende omzetten en flinke verliezen. Het Duitse bedrijf doet met de verkoop een poging om de toekomstige resultaten op te krikken. Vorige maand doken de eerste berichten over een mogelijke verkoop op. Ondanks de verkoop van de Christine Le Duc tak worden er ook voor dit jaar weer verliezen verwacht. 

Vanwege forse verliezen werd begin 2016 de helft van de Christine Le Duc winkels gesloten (13 stuks). Een en ander is toe te schrijven aan de groeiende online verkoop. Met de sluitingen gingen 40 arbeidsplaatsen verloren. 

De top van Beate Uhse was de laatste maanden ook niet bepaald stabiel. Na een periode van slechts 3 maanden stapte CEO Nathal van Rijn op, die vervolgens in april vervangen werd door Michael Specht. De functie van COO werd, na het niet verlengen van het contract van Dennis Allemeersch, ook aan Specht toegekend. Directeur e-commerce, Jacky Lambert, stapte daarnaast in november vorig jaar al over naar Vacansoleil. 

 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis