Registreren

ALDI start met bezorgen in Amerika

ALDI gaat in de USA boodschappen thuisbezorgen. De supermarktgigant gaat een samenwerking aan met Instacart om, na een online bestelling, de boodschappen razendsnel thuis te bezorgen. 

ALDI heeft als streven om in de VS de derde grootste supermarktketen te worden, de bezorgservice is een belangrijk onderdeel van de strategie. Met de Instacart app geeft ALDI zijn klanten de mogelijkheid om de boodschappen thuis of op bijvoorbeeld op kantoor te laten bezorgen. De kern van Instacart is dat de boodschappen gedaan worden door een (door Instacart) gescreende shopper die het vervolgens ook thuisbezorgd. De shopper ontvangt hiervoor een vergoeding die kan oplopen tot honderden dollars per week. 

De supermarkt-bezorg markt is ontploft nadat Amazon de supermarktketen Whole Foods heeft gekocht. De concurrentiestrijd draait volledig om service, snelheid en gemak. 

Half jaren zeventig maakte ALDI de oversteek naar Amerika en heeft inmiddels ruim 1700 winkels.

Zoals bij velen bekend bestaan er twee ALDI’s: Nord en Süd. Twee afzonderlijke ketens die vanuit familiehistorie dezelfde naam dragen.
ALDI Nederland is bijvoorbeeld eigendom van ALDI Nord, de Amerikaanse ALDI is eigendom van Süd. Toch is ook ALDI Nord actief in Amerika, onder de naam Trader Joe’s.

Instacart is inmiddels actief in 1200 steden en ontving 675 miljoen dollar aan venture capital. Het bedrijf verdient enerzijds aan de consument, anderzijds aan adverteerders die ruimte kunnen kopen in de app. Fabrikanten als Nestle, P&G en Unilever zijn enkele grote namen die Instacart als klant heeft. Naast ALDI werken Ahold Delhaize, Target, Publix en Whole foods samen met het bedrijf.

 

Bron: emerce.nl

 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis