Registreren

Ahold Delhaize - België blijft nog steeds achter

De Nederlands-Belgische supermarktcombinatie Ahold Delhaize heeft het tweede kwartaal sterk afgesloten. Zorgen zijn er wel om de Belgische tak, dat zwak blijft presteren. 

Met een stijging van 16,05 miljard euro nam de pro forma-omzet van Ahold Delhaize toe met 3,4%. De helft hiervan is toe te schrijven aan positieve wisselkoersen. De bruto bedrijfswinst steeg met 8,4% naar 11,08 miljard en de operationele winst ging met 11,4% richting de ruim 625 miljoen euro. 

Het samenvoegen van de twee bedrijven gaat soepeler dan men verwacht had, voorzichtige schattingen van ‘synergiebesparingen’ schetsen een beeld van een besparing van 750 miljoen euro richting 2019. Eerder dacht men 500 miljoen te kunnen besparen. De meevaller van 250 miljoen zal geïnvesteerd worden in de eigen merken. 

De omzet in Nederland steeg met 5,6%, deze stuwing werd door online groei en goede prestaties in de supermarkten gerealiseerd. Kanttekening is wel dat Pasen dit jaar in het tweede kwartaal viel en de cijfers dus omhoog heeft geschroefd. Bol.com blijft doorlopend stijgen, Ahold Delhaize verwacht dit jaar een omzet van 3 miljard en in 2020 naar verwachting 5 miljard. 

Bij onze zuiderburen zijn de cijfers minder rooskleurig. Een minimale omzetstijging (0,2%) en dalende winstcijfers zorgen voor een bedrukte stemming. De minimale omzetstijging is vooral toe te schrijven aan goed presterende franchisenemers. Daar waar de franchisers positieve cijfers kunnen overleggen gaat bij de winkels in eigen beheer de omzet achteruit. 

Ahold Delhaize haalt 60% van de omzet uit de USA. Ondanks een moeilijke tijd presteerde men daar beter dan verwacht. De omzet bleef gelijk, echter, door positieve wisselkoersen wet een omzetstijging van 2,5% gerealiseerd. Ahold Delhaize is erg tevreden over de verrichtingen in Amerika, waar na deflatie de prijzen eindelijke weer de hoogte in gaan. 

Bron: Ahold Delhaize / RetailDetail


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis