Registreren

Rechter: New York Pizza is Fast Food

Vorige week berichtte wij u over het niet toekennen van een omgevingsvergunning voor het openen van een New York Pizza vestiging aan de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat.

In de Amsterdamse straat worden alleen vergunningen verleent aan horeca welke in de categorie ‘Restaurant’ valt. “Vooral het feit dat zij slices pizza verkopen, die je lopend op straat meeneemt, maakt dat wij ze in de categorie fastfood hebben ingedeeld”, aldus wethouder Jeff van den Berg.

NYP stapte naar de rechter maar vangt daar uiteindelijk bot. Het bestemmingsplan voorziet niet in de definities van fastfoodrestaurant en restaurant waardoor de Dikke van Dale uitkomst moest bieden. Conclusie van de rechter is dat New York Pizza onder fastfood valt, vanwege het feit dat de etenswaren een beperkte bereidingstijd kennen. Een andere pizzeria, die wel een vergunning kreeg heeft geluk gehad, want dit is volgens het stadsdeel een vergissing. ‘Het gelijkheidsbeginsel verplicht dan niet om voor de toekomst die fout te herhalen of door te trekken naar anderen’, licht de rechter verder toe.

New York Pizza gaat in hoger beroep en zal bij de Raad van State wederom proberen om van de term fastfood af te komen. Naar verwachting dient de zaak begin september.

Kortom; wordt vervolgd...


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis