Crystal Marbles

Nog geen vestiging geopend maar toch al ellende bij Hudson’s Bay

Er is nog geen vestiging geopend van Hudson’s Bay in Nederland of er is alweer rumoer!

Bij onze oosterburen worden vraagtekens geplaatst bij de toekomst van de keten. Galeria Kaufhof, dochteronderneming, kampt met problemen.

De berichten kwamen voort uit een besluit van een kredietverzekeraar die de steun aan leveranciers van Galeria Kaufhof verminderd. Per brief kregen zij de mededeling dat de verzekering met maar liefst 80% is teruggeschroefd.

Leveranciers wordt verzekerd dat de warenhuisketen nog steeds een betrouwbare partner is. De warenhuisketen geeft in een verklaring aan dat alle financiële verplichtingen nagekomen kunnen worden. Galeria Kaufhof kan indien nodig gebruikmaken van een wereldwijde kredietlijn van 2,25 miljard dollar.

De Duitse krant Süddeutsche Zeitung schrijft echter dat slechts een klein bedrag (300 miljoen euro) voor Duitsland bestemd is, en er een groot deel van de kredietlijn al is benut. Verder meldt de krant dat de verliezen van Galeria Kaufhof in de eerste vijf maanden van dit jaar zijn opgelopen tot 47 miljoen, wat een verdubbeling betekend ten opzicht van een jaar eerder.

Hudson’s Bay zou nu overwegen om een deel van het vastgoed van de hand te doen. Het Canadese bedrijf kocht 2 jaar geleden voor 2,8 miljard euro Galeria Kaufhof en Inno en werd daarmee ook eigenaar van diverse panden.

Jonathan Litt, die zo’n 4,3 procent aandelen heeft in Hudson’s Bay roept op tot onmiddellijk actie. Een vertrek uit Europa vindt hij het overwegen waard, ook het verkopen van Saks Fifth Avenue behoord tot de mogelijkheden.

De ellende komt vlak voor de openingen van diverse vestigingen in Europa waaronder tien warenhuizen in Nederland.

 

Bron: Retailnews


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis