Registreren

Miljoenenclaim Op=Op Voordeelshop afgewezen

Ex-franchisenemers van Op=Op Voordeelshop hebben opnieuw bot gevangen bij de rechter. Een aangevochten uitspraak van twee jaar geleden werd deze week in een hoger beroep door het gerechtshof bekrachtigd.

Een aantal franchiseondernemers uit het noorden en oosten eisten o.a. een schadevergoeding omdat Op=Op te hoge prijzen berekende voor zijn producten. De franchisenemers die dachten een opslag van 10% op de kale inkoopprijzen te betalen kwamen er achter dat het moederbedrijf de inkoopprijzen met gemiddeld 17,49 procent verhoogde.

De afspraak van tien procent opslag zou met de vorige directeur zijn gemaakt maar is uiteindelijk nooit ten uitvoer gebracht zegt Op=Op. Het hof oordeelt dat de franchisenemers geen overeenkomst hebben waaruit blijkt dat er een harde afspraak was. Ook wordt de schadevergoeding voor het niet hanteren van marktconforme prijzen afgewezen.

Vincent Alkema, Mededirecteur vond twee jaar terug de claim al onzin. Hij betitelde het destijds als ‘hetze tegen franchisegevers’. Jille Knotter, de advocaat van Op=Op trok een vergelijk met de buitenproportionele claims in Amerika.

 

Bron: RetailNews


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis