Crystal Marbles

Sligro in gesprek met partners voor Emté

Sligro gaat op zoek naar een partnership om het gebrek aan schaalgrootte van supermarktketen Emté te compenseren. Dat laat de groothandel weten in een toelichting op de halfjaarcijfers.

Bij de omgebouwde Emté-winkels (3.0 concept) is een omzetgroei te zien, maar dat is onvoldoende om de ombouw en de nieuwe formule-elementen te kunnen glad strijken. In de komende periode worden nog 4 vestigingen omgebouwd waarna de operatie tijdelijk stil komt te liggen. Sligro geeft aan hiermee de gelegenheid te creëren om de formule te optimaliseren en de winstgevendheid te verbeteren.

Met een ‘bescheiden marktaandeel’ van 2,5% is een zelfstandige toekomst voor Emté ‘niet langer de beste strategie’, aldus Sligro. De komende maanden gaat Sligro in gesprek met potentiële partners om een samenwerking en de invulling daarvan vast te stellen.

In het eerste half jaar nam de netto-omzet van Emté toe met 0,5% (t.o.v. 2016). De identieke omzet daarentegen daalde met 0,3 procent.

De 3.0-winkels zijn, buiten de  sluitingsweken voor de ombouw om, goed voor een like-for-like groei van 1,5 procent. De vergelijkbare omzet van de 2.0-vestigingen daalde juist met 0,1 procent. Het bedrijfsresultaat voor amortisatie daalde met één miljoen euro, tot zes miljoen.

Een aantal biedingen op de Emté-keten van formules als Coop en Jumbo zijn eerder deze maand afgewezen door Sligro.

 

Bron: RetailNews.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis