BAILINE

Blokker en Marskramer winkels worden Big Bazar

Dit jaar nog opent Big Bazar 30 nieuwe winkels. Volgens Blokker Holding, de moedermaatschappij, gaat het om 25 nieuwe locaties en de rest zullen verhuizingen zijn naar grotere XL-locaties.

Vier winkels van Marskramer worden overgenomen en zullen deze zomer worden omgebouwd. Ook vijf vestigingen zullen later dit jaar een ombouw ondergaan. Volgende week zal de formule zijn intrek nemen in winkels in Hoorn, Hellevoetsluis en Delft.

Dit jaar werden er tot nu toe 7 nieuwe winkels geopend, waarvan vorige maand een ombouw van een Blokker in Amersfoort.

Recent maakte Blokker Holding bekend dat alle ketens, behalve Blokker, verkocht zullen worden. Marskramer zal als franchiseformule en groothandel blijven bestaan. Big Bazar heeft inmiddels 120 winkels in Nederland en België en desondanks eerdere berichten zal er geïnvesteerd blijven worden door Blokker Holding.

Leen Bakker werd onlangs verkocht aan de moedermaatschappij van Kwantum en dit was samen met Big Bazar ‘de enige gezonde loot aan de stam’ volgens retailexpert Rupert Parker. Echter zou de keten te klein zijn om zonder een ‘moeder die wil investeren’ te kunnen voortbestaan. Steinhoff International werd als mogelijke koper betiteld.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis