Crystal Marbles

Meeste winkels in Den Haag en Maastricht

Maastricht heeft de meeste winkels per hoofd van de bevolking, Den Haag de meeste winkels per vierkante kilometer. Twee conclusies uit een uitgebreide analyse van het CBS.

Op 1 januari van dit telde Maastricht 854 winkels, wat zeven winkels per duizend inwoners betekend. Amsterdam, dat met 5432 shops in aantal de meeste winkels heeft, is goed voor 6,4 winkels per duizend inwoners. Wanneer je alle gemeenten onder de loep zou nemen zie je dat er relatief veel winkels zich bevinden op de Waddeneilanden. Een combinatie van weinig mensen, maar veel toeristen zorgen voor een hoog cijfer.

Bijna vanzelfsprekend is de grootste winkeldichtheid (op basis van landoppervlakte) te vinden in de Randstad. Den Haag heeft 34 winkels per vierkante kilometer, Haarlem en Amsterdam volgen met 33 winkels. Maastricht is goed voor 15,2 winkels per vierkante kilometer.

Nederland telt nog bijna 88.000 fysieke winkels. De afgelopen jaren is in de 12 gemeenten met de meeste winkels het aantal flink teruggelopen. Maastricht spant hiermee de kroon, met een daling van 14 procent liep hier het aantal winkels het hardste terug.

 

Bron: CBS / RetailNews


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis