Crystal Marbles

Retailers missen omzet door straatverkopers

Gemeenten worden opgeroepen om korte metten te maken met straatverkopers in binnensteden. Detailhandel Nederland heeft naar aanleiding van een regen aan klachten deze oproep gedaan. In De Telegraaf vertelt de organisatie dat leden zich melden met de klacht dat ze klandizie mislopen.

Voornamelijk op A-locaties zijn de verkopers van abonnementen en de goede doelen wervers de luizen in de pels. “Mensen zijn er volledig op gefixeerd om de wervers te ontwijken en lopen daardoor de winkels straal voorbij”, aldus directeur Sander Golberdinge. Verbieden vindt hij ver gaan, maar duidelijke afspraken over het gedrag en de aantallen van de wervingsteams zouden niet meer dan normaal zijn volgens hem.  

Landelijk gezien stoeien steden al langer met dit probleem en wordt er op diverse plaatsen getracht het aan banden te leggen. De gemeente Zwolle heeft het aantal flyerplekken beperkt tot vijf, Tilburg verbiedt het op bepaalde dagen en de Gemeente Leiden pleit voor een totaalverbod voor het flyeren in het centrum. Een gemeentewoordvoerder licht toe; “Winkeliers hebben er ook last van dat op straat reclameproducten worden weggegeven die zij in hun winkel verkopen”.

 

Bron: Retailnews / De Telegraaf


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis