Crystal Marbles

5 vreemde franchiseformules

Iedereen kent formules zoals Burger King of KFC. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om een franchiseketen op te bouwen. Dit zijn vijf voorbeelden van franchises waar je zelf waarschijnlijk niet zo snel op was gekomen. Uiteraard uit franchiseland bij uitstek: de V.S. 

Alles kan kapot
Voor wie zijn opgekropte woede er even helemaal uit wil slaan zijn in verschillende Amerikaanse staten zogenaamde ‘Anger Rooms’. Voor 25 dollar kun je je een klein half uur helemaal uitleven met een stomp object naar keuze (denk aan een golfclub of honkbalknuppel) op het gedoneerde meubilair dat zich in de woedekamertjes bevindt. Oprichter Donna Alexander heeft naar eigen zeggen nooit aan marketing hoeven doen, mond-tot-mondreclame was genoeg voor boze Amerikanen om de Anger Rooms te vinden. Franchisers zijn welkom. Vorige week is toevalligerwijs in Nederland een vergelijkbaar concept gestart onder de naam 'Break Stuff'.

Weg met bedwantsen
De angst voor elke hoteleigenaar verspreidt zich snel over de wereld: bedwantsen. Alleen in de VS is het verwijderen van bedwantsen al een sector met een omzet van 450 miljoen dollar. Niet zo gek dus dat een franchiseformule die zich specialiseert in het weghalen van bedwantsen succes heeft. BedBug Chasers heeft momenteel franchises in veertig Amerikaanse staten en groeit nog steeds.

De een zijn dood…
Dankzij de populariteit van crimeseries zoals CSI weet iedereen ongeveer hoe een plaats delict eruit ziet. Maar heb je er wel eens over nagedacht wie het eigenlijk opruimt nadat de detectives zijn vertrokken. Precies daarin specialiseert het Amerikaanse Bio-One zich. Een recessieproof businessmodel, want doden vallen er altijd. Bio-One schrobt inmiddels bloedvlekken in meer dan 36 staten. Franchisenemers volgen een uitgebreide training in het hoofdkantoor in Las Vegas.

Je hele huis muggenproof
Misschien nog wel een grotere ergernis dan bedwantsen zijn muggen. Zeker in warmere Amerikaanse staten met veel water zijn ze een voortdurende plaag wanneer je even lekker na een harde dag werken op je veranda wil uitrusten. De Mosquito Squad heeft daar een oplossing voor gevonden. Met een soort nevelsysteem houden ze de beesten permanent op afstand.

We Do Lines
Een van de grappigste namen in franchiseland, en nee.. het is niet wat je denkt. Dit bedrijf uit Connecticut verft de lijnen in parkeergarages en verft en repareert daarnaast stoepen. Inmiddels zijn er tien vestigingen en het bedrijf blijft groeien. Misschien wel juist vanwege de grappige naam, want wie wil er nou geen zaken doen met ‘We Do Lines’.

 

 

 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis