Registreren

Wheelys streeft naar keten van zelfrijdende supermarkten

In Shanghai is de eerste vestiging geopend van Moby Mart een concept voor een zelfrijdende mobiele supermarkt gelanceerd door Wheelys. De supermarkt op wielen werkt zonder personeel en kassa’s.

Het concept moet volgend jaar verder uitgerold gaan worden. Via een app moet het dan voor consumenten mogelijk zijn om de dichtstbijzijnde Moby Mart te kunnen spotten. Eenmaal in de winkel kan met de smartphone de producten worden gescand en kunnen ze meteen de deur uitlopen. Afrekenen gebeurd automatisch, ook met de app. Een thuisbezorgservice met drones is nog toekomstmuziek maar een grote wens van Wheelys.

Voor het technische gedeelte werkt de partij samen met Hefei University Institute. Een grote vloot van de mobiele supermarkten is het streven. Daarnaast zijn er ambitities om, bij op rakende voorraden, de supermarkt automatisch naar het magazijn te laten rijden om zichzelf aan te vullen.

Moby Mart is 24 uur per dag geopend en heeft geen personeel. Eerder opende Wheelys al een kassaloze supermarkt onder eigen naam.

Bekijk hier een promo video:

 

Bron: RetailNews.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis