Registreren

Schrikbarende verliezen Blokker Holding

Blokker Holding, het moederbedrijf van o.a. Blokker en Marskramer heeft over het afgelopen jaar dieprode cijfers geschreven. Reorganisaties bij een aantal ketens van de holding drukten zwaar op de restultaten. Daarnaast liep de omzet stevig terug en was er operationeel sprake van een miljoenen verlies. 

Waar in 2015 een netto verlies van 52 miljoen de boeken in ging, moet het concern dit jaar een tekort van 180 miljoen euro onder aan de streep constateren. Het bedrijfsresultaat (ebitda) zakte daarbij 49 miljoen euro in het rood, van een operationele winst van 7 miljoen euro in 2015. De omzet daalde circa 5 procent tot iets minder dan 2 miljard euro. Vooral de huishoudsector zette tegenvallende prestaties in de boeken met een omzetdaling van 10,2 procent, is te lezen op NU.nl

Onlangs werden al flinke ingrepen aangekondigd die er voor moeten zorgen dat tij gaat keren bij het noodlijdende bedrijf. 200 winkels van Blokker en Marskramer worden gesloten en een kleine 1900 banen zullen verdwijnen. Bijna alle ketens zullen worden verkocht en de focus gaat terug op de filialen van Blokker zelf.

CEO Casper Meijer meldt dat de verliezen in 2016 voor een groot deel al waren voorzien. "Meer dan de helft van het nettoverlies is toe te schrijven aan de kosten voor herstructurering die wij in 2016 volgens plan uitgevoerd hebben" aldus Meijer.

 

Bron: Nu.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis