BAILINE

Ondernemende twintigers die al bijna miljonair zijn...

Veel twintigers vinden het lastig om aan vaste baan te komen en een beetje behoorlijk te verdienen. Maar deze jonge ondernemers maakten daar juist hun kracht van. Ze gingen het avontuur aan, en met succes. In dit artikel lees je over zeven twintigers die al bijna miljonair zijn. 

1. Tatyana Mitkova, 24 jaar, CEO and oprichter van Claim Compass
Net zoals veel leeftijdgenoten had Tatyana al behoorlijk wat nare ervaringen met lowcost-vliegmaatschappijen gehad. Maar in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, besloot ze er wat aan te doen. Haar bedrijf Claim Compass helpt je om compensatie te krijgen bij vluchten die worden geannuleerd, te laat komen of overboekt zijn (zoals laatst nog massaal in het nieuws met de dokter op de United vlucht)

In totaal heeft ze daar al een half miljoen dollar mee opgehaald.

2. Iddo Gino, 20 jaar, CEO en oprichter van RapidAPI
Gino was er vroeg bij. Al op 16-jarige leeftijd richtte hij RapidAPI op. Het bedrijf helpt softwareontwikkelaars om eenvoudig API’s (een soort protocollen waarmee pakketten met elkaar kunnen ‘praten’) te kunnen vinden. Gino verdient tot 25% per transactie. 

In totaal heeft hij al 3,5 miljoen dollar aan investeringen opgehaald.

3. Nathan Barry, 26 jaar, CEO bij ConvertKit
Barry is op jonge leeftijd al vader van twee kinderen. Maar dat weerhield hem er niet van om een succesvol bedrijf in e-mail-marketing op te zetten. Met ConvertKit kunnen ondernemers eenvoudig hun doelgroep bereiken. Een beetje te vergelijken met het grotere MailChimp. 

Het bedrijf draait inmiddels een half miljoen dollar omzet per maand.

4. Nick Kullin, 26 jaar, CEO bij Second Flight Consultancy
Kullin was er zo mogelijk nog vroeger bij. Al op zijn dertiende had hij een bedrijf waarmee hij meer dan twintigduizend dollar verdiende. Nu verkoopt hij online cursussen voor andere ondernemers.

Hij verkocht in 2016 voor 1,2 miljoen dollar aan ondernemerscursussen.

5. Sahil Arora, 18 jaar, CEO van Tabverts
Arora hoort officieel nog niet eens in de lijst. Hij is namelijk nog niet eens twintig! Toch heeft hij met Tabverts al een enorme hit te pakken. Het bedrijf verkoopt in India advertenties die je ziet als je in een taxi op de achterbank gaat zitten. Een flinke groeimarkt natuurlijk.

Zijn taxi-advertenties zijn intussen al 2 miljoen dollar waard.

6. Andrew Myers, 23 jaar, CEO bij Ripple Recruiting
Myers had op zich al een prima toekomst voor zich. Hij studeerde namelijk aan de prestigieuze Amerikaanse universiteit Yale. Toch besloot hij om zijn opleiding niet af te maken. Hij ging zich met Ripple Recruiting namelijk richten op het aantrekken van zijn collega-Ivy-league-studenten door bedrijven die hem daar 300 dollar per maand voor betalen. 

Hij heeft nu al bijna een miljoen dollar binnengehaald.

7. Mathilde Collin, 26 jaar, CEO and oprichter van FrontApp
En de dan de parel van deze lijst. Mathilde was haar saaie kantoorbaan zo zat dat ze een een plan bedacht. Een veel handigere manier om met een team je inkomende e-mails te managen. Frontapp bleek een succes en wordt nu al door meer dan duizend klanten gebruikt. 

Collin haalde met haar bedrijf maar liefst 13 miljoen dollar op.

 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis