BAILINE

Van donuts tot begrafenissen. De vijf vreemdste ‘drive-thru’s’

Tilburg heeft sinds kort de primeur van de eerste ‘elektronica drive-thru’. Klanten van de MediaMarkt kunnen daar hun bestelling ophalen zonder de auto te verlaten. Maar er zijn voor ondernemers natuurlijk nog veel meer gekke auto-afhaalpunten te bedenken. En daarvoor doen we onze inspiratie op in het auto-mekka bij uitstek: de Verenigde Staten.

Drank en geweren (mocht niet meer?)
Ja, het bestond echt. Bij het Texaanse Double Shot Liquor and Guns kon je terecht voor onder andere automatische geweren en sterke drank zoals whiskey en wodka. Volgens de laatste reactie op de Facebookpagina van Double Shot Liquor and Guns is de zaak echter over de kop gegaan (had het iets te maken met ehh.. schadelijke bijeffecten?) en zit er nu een donutwinkel.

Een lekkere donut to go
Zou een donutwinkel dan wellicht een beter idee zijn voor een auto-afhaalpunt? Met duizenden op Facebook geregistreerde bezoekers lijkt het Californische The Donut Hole in ieder geval ‘alive and kicking’. In het dorpje La Puente rijd je op weg naar je zoete versnapering onder een enorme met chocola bedekte donut door. Al sinds 1968 kunnen Californiërs er een drive-thru-donut halen. 

Even snel een gebedje
We hebben wapens en fastfood inmiddels gehad, wat is er nog meer zo Amerikaans dat er een drive-thru voor moet zijn? Juist! Een plek waar je kunt bidden. In 2002 nam de Californische Evangelische kerk een oud pasfotohokje over en toverde het om tot een drive-thru-biechthokje. Een pastoor neemt je gratis de biecht af en je krijgt er bovendien een flesje water met een bijbel bij.

Schaarsgeklede dames met koffie
Of is het koffie met schaarsgeklede dames? Oprichter Lori Bowden zocht naar een manier om haar zieltogende koffietentje nieuw leven in te blazen. Maar er was al zoveel concurrentie in Seattle. Toen kwam ze op het idee voor Cowgirls Espresso. Het idee is even simpel als geniaal. Een dame in bikini serveert je een kop koffie waar je je auto niet voor uit hoeft te komen. Dat het succesvol is bewijst het aantal vestigingen. Inmiddels kun je op elf plekken Cowgirls Espresso kopen.

Drive-through begrafenis?
En dan nu de gekste ‘drive-thru’ van allemaal: Adams Funeral Home. Bij dit Californische etablissement ligt de overledene in een kamer met een glazen wand opgebaard. Voor gewone begrafenissen misschien wat merkwaardig, maar voor bekende personen wellicht een uitkomst. Een groot aantal mensen kan zo immers afscheid nemen.

 

 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis