BAILINE

Nieuw in Nijmegen: Appel & Ei

Door: Suus

Suus woont in Nijmegen en schrijft en fotografeert onder andere voor www.modernehippies.nl over haar reizen, duurzaam leven en eerlijke mode. Je kunt haar ook volgen op haar Instagram: @suuser.

Hoera! Sinds drie weken is er ook een Appel & Ei in mijn hometown: Nijmegen!

De hoogste tijd voor een meet & greet met de mastermind achter deze vestiging: Lenny Fleuren.
Lenny was 12 jaar leidinggevende in het gevangeniswezen toen ze Appel & Ei ontdekte. Ze ging met een vriendin shoppen in Apeldoorn, liep de eerste de beste winkel in en kwam om vijf uur weer naar buiten. Appel & Ei leeggekocht. Alle andere winkels, totaal vergeten.

Ze probeerde haar vriendin te overtuigen dat ze samen een Appel & Ei winkel moesten starten in Nijmegen, maar die was niet zo enthousiast als zijzelf. Lenny’s vriend vroeg: ‘Waarom begin jij zelf niet die zaak?’ Ja, waarom eigenlijk niet? Een once-in-a-life-time chance die ook nog eens te combineren is met haar grote passie: kleding ontwerpen. Alles raakte in een stroomversnelling en 1 april was de Grote Opening. En die vriendin? Die helpt nu twee dagen in de winkel!

Zoals elke Appel & Ei winkel, heeft die in Nijmegen ook een eigen stijl. Meteen als je binnenkomt valt de mooie lichtinval door de enorme stalen ramen aan de achterzijde op. Achter in het vooroorlogse pand kun je met een trapje omhoog en beland je op een gerestaureerde originele tegelvloer, omringd door een prachtig zwart sierhekwerk. Hier zijn de ‘Goudappeltjes’ te vinden, een nieuw concept van Appel & Ei.  Merkkleding in een hoger segment voor nog steeds hele fijne prijsjes. Valentino’s voor 30 euro, rennen!

Lenny wil een verschil kunnen maken met haar winkel. Bij justitie coachte ze mensen en die ervaring gaat ze gebruiken in haar winkel. Daarom zal deze Appel & Ei gaan fungeren als stageplaats voor studenten en als participatieplaats voor mensen die, bijvoorbeeld door een burn-out, langere tijd uit het arbeidsproces zijn geraakt. Ze biedt een werkervaringsplek in de winkel en begeleidt deze mensen zodanig dat ze na maximaal 2 jaar weer klaar zijn voor de arbeidsmarkt.

En niet alleen op deze manier betekent ze iets voor de maatschappij, ook steunt Lenny twee bijzondere goede doelen met haar winkel. Alle kleding die niet wordt verkocht gaat, als de verkoper toestemming geeft, naar de Kledingbank of naar Stichting Stijlvol Solliciteren. Bij de laatste kunnen bijstandsgerechtigden terecht als zij een sollicitatiegesprek hebben. Ze krijgen gratis kleding, een restyle en tips om een goede indruk te maken tijdens het gesprek.

En de grote ontwerpdroom? Ook die is uitgekomen. Lenny’s eigen lijn ‘Ibiza Chic’ komt ook in Appel & Ei Nijmegen te hangen. ‘Ibiza’, omdat die bohemian islandvibe aanwezig is; heldere kleuren, franjes en uitlopende mouwen en ‘Chic’, omdat de kleding gemaakt is van prachtige materialen als satijn en zijde.  En… het is fair fashion! De kleding zal geproduceerd worden in een Nederlands atelier. En daar word ik dan weer heel blij van!

Appel & Ei Nijmegen is te vinden aan de Augustijnenstraat 39 in Nijmegen

Meer informatie over de franchise mogelijkheden bij Appel & Ei? Klik dan hier!


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis