Crystal Marbles

Verdriedubbeling van winst voor Coolblue

Coolblue heeft vorig jaar een nettowinst van 8,9 miljoen euro geboekt. Dat is een verdrievoudiging ten opzichte van 2015, blijkt uit het jaarverslag.

Naar eigen zeggen zorgden verbeterde voorwaarden, assortiment en prijzen er voor dat de bruto winstmarge werd opgevoerd van 10,9 naar 11,4 procent. Opvallend is dat de salarisuitgaven zijn toegenomen met ruim 63 procent. Zonder de nieuwe bezorgdienst CoolblueBezorgt zou dit op 55% uit komen.

Het Financieele Dagblad schrijft dat Coolblue de groei financiert door een negatief werkkapitaal aan te houden. In 2016 bedroeg het een negatief werkkapitaal van 54,8 miljoen euro wat een stijging is van ruim 10 miljoen in 2015 (44,6 miljoen).

Eerder werd al bekend dat de omzet van de e-tailer met 55% is toegenomen tot 857 miljoen euro. Nederland is goed voor 615 miljoen, onze zuiderburen bestelden voor ruim 242 miljoen bij de webshop. In België heeft Coolblue drie fysieke winkels en zijn de ambitities om ook daar de eigen bezorgdienst te introduceren. Voor 2017 verwacht Coolblue de magische omzetgrens van 1 miljard euro te doorbreken.

Bron: Het Financieele Dagblad / RetailNews


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis