Registreren

Laatste Blokker-familie uit Blokker Holding

Albert Blokker, het laatste Blokker familie lid in de Raad van Commissarissen, is in maart teruggetreden schrijft NRC.

Albert Blokker, 71 jaar, was 3 jaar geleden al uit de Raad van Bestuur gestapt. In zijn ruim 40 jaar als directielid was hij verantwoordelijk voor met name de internationale uitrol van diverse onderneming binnen de holding. Naar eigen zeggen is hij vertrokken als commissaris vanwege ‘drukke andere werkzaamheden’. Binnen de Belgische woonwinkelketen Casa, waar flink gereorganiseerd wordt om het bedrijf weer winstgevend te maken, is hij nog steeds actief. De formule valt weliswaar sinds vorig jaar niet meer onder Blokker Holding, maar deze staat via een stichting onder directe controle van Familie Blokker.

Albert Blokker is nog steeds grootaandeelhouder. Samen met Els Blokker, de weduwe van Jaap stortte hij vorig jaar 130 miljoen euro bij om de balans van het bedrijf te versterken.

Al een aantal jaren is Blokker Holding verliesgevend, in 2015 liep dit zelfs op tot 52 miljoen euro. De resultaten over 2016 worden over enkele weken gepresenteerd. Bronnen rondom het bedrijf houden volgens het NRC rekening met oplopende verliezen.

Bron: NRC/RetailNews


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis