Crystal Marbles

Bijna landelijke dekking voor formule 123Wonen

In het afgelopen jaar is de makelaarsformule 123Wonen uitgebreid met maar liefst 12 kantoren, waardoor er nu nagenoeg landelijke dekking is. Om de nieuwe kantoren de juiste ondersteuning te bieden is er een kwaliteitsslag gemaakt door het aantrekken van een franchise consultant met ruime ervaring in het makelaarsvak.

Marketing
Door de groei van de formule is er een win-win situatie gecreëerd op het gebied van marketing. Immers, hoe meer kantoren er zijn, des te hoger het marketingbudget. “Marketing in onze tak van sport is veelal een lokale aangelegenheid en door de landelijke dekking is de onnodige verspilling van budget ten einde.” Aldus Norbert Wegter, Directeur van 123Wonen

Wegter vervolgt; “Marketing in de verhuurmakelaardij bestaat uit twee pijlers. Enerzijds moet je gericht zijn op verhuurders en anderzijds op huurders. Voor verhuurders is marketing met veel tam-tam niet rendabel en de ervaring leert dat micromarketing het beste werkt.”

Maar ook aan landelijke marketing is gewerkt. De naamsbekendheid van 123Wonen is de afgelopen tijd behoorlijk gestegen door aan sponsoring te doen in voetbal. Op het moment dat Go Ahead Eagles promoveerde was de makelaarsformule shirtsponsor, wat de naamsbekendheid direct ten goede kwam. Over het algemeen is marketing in de makelaardij een vak apart, concludeert Wegter.

“Het is niet zoals het adverteren voor een nieuwe TV van een elektronica webshop. Voor het kopen van een nieuwe TV kun je verleid worden door een mooie advertentie terwijl jouw oude TV het nog prima doet. Heb je echter een huurwoning als belegging en is deze langdurig verhuurd, dan kan de eigenaar niet verleid worden om deze te verhuren via 123Wonen. Het is dus zaak om goed vindbaar te zijn op het moment dat een eigenaar op zoek gaat naar een nieuwe huurder of verhuurmakelaar omdat de zittende huurder heeft opgezegd. 123Wonen heeft hiertoe een eigen netwerk van informatieve websites en adverteert structureel landelijk via diverse media.”

Expats
Ook in het vinden van huurders staat de ontwikkeling niet stil, recent is een Engelstalig platform voor huurwoningen gelanceerd: www.expatrentalsholland.com.

Hiermee wordt gefocust op de expat-huurder in het hogere segment, we adverteren voor deze site in het buitenland zodat de expat-zoekers als eerste ons aanbod zien. Veel verhuurders in de populaire steden voor expats schakelen een makelaar in, enkel om een expat als huurder te kunnen vinden. Een expat vind je immers niet door een huurwoning op Marktplaats te zetten.

“Een Engelstalig .com domein werkt beter voor de zoekers vanuit het buitenland. Google maar eens terwijl je op vakantie in het buitenland bent voor een huurwoning in Nederland, dan krijg je hele andere resultaten dan wanneer je thuis zoekt. Pararius heeft dit goed begrepen, hier staan echter ook andere makelaars op. Wij zorgen met Expatrentalsholland.com voor een stroom zoekers die als eerste en enige het aanbod van onze kantoren zien. Expats vergelijken vaak maar een paar woningen en zijn minder kieskeurig, dus grote kans dat zij een woning van 123Wonen huren.” Aldus Wegter

Naast eigen promotie plaatst 123Wonen huurwoningen op Funda.nl, Pararius.nl, Jaap.nl, Huurda.nl en alle andere mogelijke websites. Dit zorgt ervoor dat een woningzoeker het aanbod van de 123Wonen kantoren altijd voorbij zal zien komen.

Wegter: Als een nieuwe verhuurklant zich bij een 123Wonen kantoor meldt, is dat vaak omdat de huidige verhuurmakelaar het object niet verhuurd krijgt. Wij verhuren altijd sneller dan de concurrentie, dus het is geen probleem als de andere makelaar de woning ook nog “te huur aanbiedt”.

Interesse om te ondernemen bij 123Wonen?
De laatste rayons die beschikbaar zijn:
Zeeland
Drenthe
Limburg (ter overname)

Lijkt het franchisenemerschap van 123Wonen je wat en denk je dat je een mooie aanvulling voor de club zult zijn, klik dan hier!

 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis