Registreren

Aantal winkelsluitingen Amerika naar triest hoogtepunt

Uit het recentelijk verschenen onderzoeksrapport van financieel dienstverlener Credit Suisse blijkt dat het aantal fysieke winkels in de VS dat zijn deuren sluit op weg is naar een recordhoogte. Volgens CNN blijkt uit rapport dat er dit jaar 8.600 winkels de deuren zullen sluiten. Ter vergelijking; na het eerste kwartaal van dit jaar zijn er al meer sluitingen aangekondigd dan in heel 2008. Dat jaar was het slechtste tot nu toe met een kleine 6.100 sluitingen. In 2016 hoefden gek genoeg maar 2.056 winkels te sluiten. 

Een grote slok op de borrel komt door sluitingen van winkel ketens Bebe, JCPenney en Macy’s die bekend maakten honderden winkels te gaan sluiten. Als de verwachtingen van Credit Suisse uitkomen zal dit een verlies van 13 miljoen m²  aan winkelvloeroppervlakte. 

Broodjesketen Subway is ook genoodzaakt een aantal vestigingen te sluiten. In 2016 verloor de franchiseformule 359 vestigingen en was het voor het eerst dat er meer vestigingen sloten dan openden. Desalniettemin blijft Subway in aantal filialen de grootste van de Verenigde Staten.

 

 

Bron: CNN/RetailNews


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis