BAILINE

Binnen vijf jaar 50 vestigingen van Snap Fitness

Internationale franchiseformule Snap Fitness van start in Benelux met crowdfundsucces

Snap Fitness, de succesvolle internationale formule voor compacte, innovatieve fitnesscentra die 24/7 open zijn, is in de Benelux van start gegaan met een crowdfundsucces. Vanuit de twee vestigingen van Snap Fitness in Breda en Den Bosch willen ondernemers Han Walet en Theo Vermeeren de formule uitbreiden naar minimaal vijftig vestigingen in de hele Benelux. Om de uitbreiding mede te financieren en toekomstige franchisenemers optimaal te ondersteunen, maakten zij zeer succesvol gebruik van crowdfunding. Via het platform van Collin Crowdfund haalden de twee ondernemers binnen een uur € 200.000 op. 

Snap Fitness, in 2003 opgericht in Amerika door fitness professional Peter Taunton, is in korte tijd uitgegroeid tot één van de meest succesvolle fitnessformules wereldwijd met ruim 2000 vestigingen in 18 landen. Snap Fitness is een fitnessformule waar sporters 24 uur per dag terecht kunnen. Han Walet, mede-eigenaar Snap Fitness Benelux: “De mogelijkheid voor mensen om te komen sporten wanneer zij willen, illustreert exact de vrijheid en flexibiliteit die wij onze leden willen bieden. Dankzij een eigen app en virtuele instructeurs kunnen sporters nog steeds rekenen op de benodigde persoonlijke begeleiding op elk gewenst moment. Die combinatie is een belangrijk onderdeel van het wereldwijde succes.” 

50 vestigingen in Benelux
Binnen vijf jaar willen Walet en Vermeeren 50 vestigingen van Snap Fitness realiseren in de Benelux. Daartoe zijn ze nu in gesprek met diverse potentiele franchisenemers. De interesse is groot, maar gezien de ambitie zijn geïnteresseerde franchise-ondernemers nog steeds welkom om zich te melden bij de ondernemers. Theo Vermeeren, mede-eigenaar Snap Fitness Benelux: “De compacte opzet van onze vestigingen, in combinatie met innovatieve technologie maakt dat de vestigingen voor de franchisenemers juist heel goed te managen en rendabel zijn, ondanks de continue openingstijden. Daar komt bij dat wij ondernemers zoveel mogelijk ruimte bieden om ook hun eigen ideeën een plek te geven binnen de formule. Wat dat betreft gaan we echt voor een win-win situatie voor alle betrokken partijen.”

Energie en vertrouwen
Om de groeistrategie met toekomstige eigen clubs en met franchisenemers te versnellen, deden Walet en Vermeeren een beroep op Collin Crowdfund. In een klein uur staken 192 investeerders gemiddeld € 1.041,- in Snap Fitness. In ruil voor de 5-jarige lening ontvangen zij een vaste, jaarlijkse rentevergoeding van 7,5%. De snelheid waarmee de lening werd volgeschreven verraste de ondernemers positief. Walet: “Het geeft ontzettend veel energie en vertrouwen om met zo’n overtuigende steun aan de slag te kunnen gaan. De best denkbare start wat ons betreft!” 

 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis