Crystal Marbles

Welkoop

Welkoop

Socials van deze franchise


Informatie bedrijf

Franchisenemer worden
Welkoop Retail is de organisatie achter de Welkoopwinkels. Het kantoor en distributiecentrum in Ede is er voor de franchisenemers. Hier maken zo’n honderd medewerkers zich sterk om de marktpositie van de aangesloten winkels verder uit te bouwen. Met hulp en advies voor alles wat er bij het succesvol organiseren van een winkel komt kijken: formule management, category management en marketing. En uiteraard professionele ondersteuning op het gebied van IT en HR. Zo kunnen de franchisenemers zich richten op waar het allemaal gebeurt: het helpen van de klanten van Welkoop op de winkelvloer.

De franchiseformule met ‘Verstand van buiten leven’
Welkoop Retail B.V. is de franchiseorganisatie van de formule Welkoop. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum van Welkoop Retail zijn gevestigd in Ede. Van hieruit maken ruim 100 medewerkers zich sterk om de marktpositie van 150 aangesloten vestigingen verder uit te bouwen.

Het bedrijf achter de winkels
Welkoop Retail is de organisatie achter de Welkoopwinkels. Het kantoor en distributiecentrum in Ede is er voor de franchisenemers. Hier maken ruim 100 medewerkers zich sterk om de marktpositie van de aangesloten winkels verder uit te bouwen. Met hulp en advies voor alles wat er bij het succesvol organiseren van een winkel komt kijken: formule management, category management en marketing. En uiteraard professionele ondersteuning op het gebied van IT en HR. Zo kunnen de franchisenemers zich richten op waar het allemaal gebeurt: het helpen van de klanten op de winkelvloer.

De organisatie
Welkoop Retail opereert als “full-service” franchiseorganisatie. Deze service bestaat uit gecentraliseerde inkoop, opslag en distributie, marketing en reclame, centrale facturering, automatisering, projectinrichting, commerciële winkelbegeleiding, opleidingen, etc. Indien u zich aangesproken voelt tot de formule, affiniteit heeft met de branche en u bent als ervaren en bestaand ondernemer geïnteresseerd in een eigen Welkoop winkel, komen wij graag met u in contact.


...

Bedrijfsinformatie
Hoofdbranche Non-Food
Activiteit Wij hebben "Verstand van Tuin en Dier" en daarvoor leveren wij producten en diensten en adviseren wij onze klanten.
Type franchise Full Franchise
Franchise sinds 1970
Franchiseinformatie
Contractduur vanaf 5 jaar
Training U doorloopt diverse interne opleidingsprogramma's.
Verzorgingsgebied Tenminste 10.000 inwoners.
Locatie omschrijving Aan de rand van het centrum, zichtlocatie met voldoende parkeergelegenheid.
Gemiddeld aantal FTE 5 - 10
Financieel
Hoe is de inkoop geregeld?

De inkoop is centraal georganiseerd, 90% verloopt verplicht via het hoofdkantoor.

Totale investering

€ 400.000 - € 500.000

Gemiddelde omzet per vestiging

Meer dan € 1.200.000

Entreegeld

€ 10.000

Benodigd eigen vermogen

Minimaal € 75.000

Franchise fee

Impliciet

Vestigingen
Aantal eigen vestigingen 61
Aantal buitenlandse vestigingen

-

Aantal franchise vestigingen 89
Benodigd aantal m2 800 - 1.200 m²

Tonen/filteren op type locatie

Vestigingen


Franchise buzz

800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis