BAILINE

Mitra Franchise

Mitra

Socials Mitra Franchise


Informatie Mitra franchise

Mitra drankenspeciaalzaken

Sinds de oprichting in 1974 behoort Mitra tot een van de grootste drankenspeciaalzaken van Nederland. De unieke formule is sinds 2016 voor 100% franchise waarbij de ondernemers gezamenlijk voor 50% eigenaar zijn van de formule. De overige 50% is in handen van de Monnik dranken welke al meer dan 100 jaar als familiebedrijf dranken importeert en distribueert. Mitra onderscheidt zich als full service drankenspeciaalzaak met een groot assortiment van onder andere speciaalbieren, bijzondere gedestilleerd producten, cadeaus en exclusief bij Mitra beschikbare wijnen. Naast dit assortiment is er voldoende extra ruimte om als ondernemer te kunnen specialiseren op het gebied van lokale producten en vraag.

Mitra is erkend lid van de NFV.

Wat doet Mitra?

Bij Mitra spreken we niet over een hoofdkantoor maar over een retail service organisatie: wij ontzorgen de ondernemer op het gebied van inkoop, marketing en communicatie. Zo kan de ondernemer zich richten op het belangrijkste: bezig zijn met het product en de consument. Wij geloven in lokaal ondernemerschap en vinden het belangrijk dat niet Mitra maar de ondernemer centraal staat. Met het service kantoor wordt u in staat gesteld om met plezier en passie te ondernemen, het verschil te maken en te bouwen aan het eigen succes.

Mitra is een platte en transparante organisatie waarbij er naast de franchise fee voor de formule géén bijkomende kosten zijn. Door middel van de flat fee worden de kosten van de formule gedekt maar vanwege de coöperatieve manier van werken is er geen winstoogmerk voor de formule zelf. Dit betekent dat ook dat alle voordelen altijd ingezet worden ten behoeve van de ondernemer.

Profiel franchisenemer Mitra

Als franchisenemer van Mitra beschikt u, met onze hulp, over een uitstekende kennis van de dranken. Als lokale specialist op het gebied van dranken maakt u gebruik van de formule van Mitra om optimaal in te spelen op de markt. Met uw eigen ondernemers mentaliteit en ambities in combinatie met de formule van Mitra bent u in staat om de consument perfect te bedienen en binnen uw eigen beschermde gebied de rol van drankenspecialist te verwezenlijken.


...

Bedrijfsinformatie

Hoofdbranche

Non-Food

Activiteit

Mitra behoort tot een van de grootste drankenspeciaalzaken van Nederland met een uitgebreid assortiment dranken

Type franchise

Full Franchise

Franchise sinds

1974

Franchiseinformatie

Contractduur

Over het algemeen wordt deze gelijkgesteld aan de looptijd van de huurovereenkomst (die ondernemer zelf afsluit en heeft)

Training

Intern worden er trainingen voor de verschillende productgroepen aangeboden

Verzorgingsgebied

10.000 inwoners

Locatie omschrijving

A2 / B1

Gemiddeld aantal FTE

2 - 3

Financieel

Hoe is de inkoop geregeld?

Centraal met voldoende ruimte voor eigen inkoop voor lokaal assortiment en specialisatie

Totale investering

Voorraad, inrichting winkel en bouwkundige aanpassingen locatie

Gemiddelde omzet per vestiging

€ 350.000 - € 400.000

Entreegeld

Geen

Benodigd eigen vermogen

Wisselend

Franchise fee

Fixed fee (absoluut bedrag)

Vestigingen

Aantal eigen vestigingen

0

Aantal buitenlandse vestigingen

0

Aantal franchise vestigingen

110

Benodigd aantal m2

100 - 150 m²

Tonen/filteren op type locatie

Vestigingen Mitra Franchise


Franchise buzz
800 formules
Matchen
Passende selectie
Persoonlijk
Direct contact
Gratis