Registreren

Dierspecialist

Dierspecialist

Socials van deze franchise


Informatie bedrijf

De detailhandel is de laatste tientallen jaren sterk veranderd. Zagen we vroeger slechts individueel opererende zelfstandigen, tegenwoordig voeren samenwerkingsverbanden de boventoon.

In de dierenbranche zijn soortgelijke ontwikkelingen aan de gang. Het marketingbeleid wordt centraal bepaald, hetgeen een uniforme uitstraling en zodoende herkenbaarheid naar de consument toe garandeert.

De centrale organisatie wordt echter steeds meer ingericht om, naast marketing ondersteuning en inkoop ook service verlenend op diverse gebieden te kunnen optreden. Door alle veranderingen in de markt en de noodzaak om daarop adequaat te reageren, is de ontwikkeling en optimalisatie van de ondersteunende serviceorganisatie een continu proces.

Dierspecialist is er de afgelopen jaren in geslaagd een keten van hoogwaardige dierenspeciaalzaken, met een eigen distributiecentrum, op te bouwen.
Het inmiddels bewezen succes is een duidelijk gevolg van datgene dat Dierspecialist zich ten doel heeft gesteld, namelijk: De ontwikkeling van een duidelijke formule waarin de ondernemer een spilfunctie bekleedt en waar ruimte voor het ondernemerschap aanwezig is, waardoor het eindresultaat in de vorm van omzet en winst hoger zal zijn dan bij individuele exploitatie.

Het samenwerkingsverband vormt zoals gezegd de basis en deze is opgebouwd uit duidelijk geregelde zeggenschap, gelijkwaardigheid, wederzijds vertrouwen en uiteraard gezonde ondernemerslust.


...

Bedrijfsinformatie
Hoofdbranche Non-Food
Activiteit Dierspecialist is ontstaan vanuit een samenvoeging van Dobey en Faunaland. Deze "delicatessenwinkel voor dieren en hun baasjes" is drie jaar op rij verkozen tot de beste dierenspeciaalzaak.
Type franchise Franchise
Franchise sinds 1994
Franchiseinformatie
Contractduur Opeenvolgend 5 jaar
Training Interne mogelijkheden.
Verzorgingsgebied Vanaf 6000 huishoudens
Locatie omschrijving A2 / B1
Gemiddeld aantal FTE 2 - 4
Financieel
Hoe is de inkoop geregeld?

Centraal.

Totale investering

Situatie afhankelijk

Gemiddelde omzet per vestiging

€ 350.000 – € 450.000

Entreegeld

€4000,-

Benodigd eigen vermogen

€ 15.000

Franchise fee

2% van de omzet.

Vestigingen
Aantal eigen vestigingen 0
Aantal buitenlandse vestigingen

Geen.

Aantal franchise vestigingen 70
Benodigd aantal m2 Meer dan 150 m².

Tonen/filteren op type locatie

Vestigingen


Franchise buzz

800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis