Crystal Marbles

Dierspecialist Franchise

Dierspecialist

Socials Dierspecialist Franchise


Informatie Dierspecialist franchise

De detailhandel is de laatste tientallen jaren sterk veranderd. Zagen we vroeger slechts individueel opererende zelfstandigen, tegenwoordig voeren samenwerkingsverbanden de boventoon.

In de dierenbranche zijn soortgelijke ontwikkelingen aan de gang. Het marketingbeleid wordt centraal bepaald, hetgeen een uniforme uitstraling en zodoende herkenbaarheid naar de consument toe garandeert.

De centrale organisatie wordt echter steeds meer ingericht om, naast marketing ondersteuning en inkoop ook service verlenend op diverse gebieden te kunnen optreden. Door alle veranderingen in de markt en de noodzaak om daarop adequaat te reageren, is de ontwikkeling en optimalisatie van de ondersteunende serviceorganisatie een continu proces.

Dierspecialist is er de afgelopen jaren in geslaagd een keten van hoogwaardige dierenspeciaalzaken, met een eigen distributiecentrum, op te bouwen.
Het inmiddels bewezen succes is een duidelijk gevolg van datgene dat Dierspecialist zich ten doel heeft gesteld, namelijk: De ontwikkeling van een duidelijke formule waarin de ondernemer een spilfunctie bekleedt en waar ruimte voor het ondernemerschap aanwezig is, waardoor het eindresultaat in de vorm van omzet en winst hoger zal zijn dan bij individuele exploitatie.

Het samenwerkingsverband vormt zoals gezegd de basis en deze is opgebouwd uit duidelijk geregelde zeggenschap, gelijkwaardigheid, wederzijds vertrouwen en uiteraard gezonde ondernemerslust.


...

Bedrijfsinformatie

Hoofdbranche

Non-Food

Activiteit

Dierspecialist is ontstaan vanuit een samenvoeging van Dobey en Faunaland. Deze "delicatessenwinkel voor dieren en hun baasjes" is drie jaar op rij verkozen tot de beste dierenspeciaalzaak.

Type franchise

Franchise

Franchise sinds

1994

Franchiseinformatie

Contractduur

Opeenvolgend 5 jaar

Training

Interne mogelijkheden.

Verzorgingsgebied

Vanaf 6000 huishoudens

Locatie omschrijving

A2 / B1

Gemiddeld aantal FTE

2 - 4

Financieel

Hoe is de inkoop geregeld?

Centraal.

Totale investering

Situatie afhankelijk

Gemiddelde omzet per vestiging

€ 350.000 – € 450.000

Entreegeld

€4000,-

Benodigd eigen vermogen

€ 15.000

Franchise fee

2% van de omzet.

Vestigingen

Aantal eigen vestigingen

0

Aantal buitenlandse vestigingen

Geen.

Aantal franchise vestigingen

70

Benodigd aantal m2

Meer dan 150 m².

Tonen/filteren op type locatie

Vestigingen Dierspecialist Franchise


Franchise buzz
800 formules
Matchen
Passende selectie
Persoonlijk
Direct contact
Gratis