Registreren

Miljoenen verdienen op YouTube? Kinderspel!

De bekendheid op het scherm en het fortuin dat bij een beroemdheid hoort waren niet eens zo heel lang geleden alleen voor Hollywoodsterren weggelegd. Nu is het schitteren op het witte doek vervangen door sterren met een fanbase die middels een camera en het internet ongekende roem en fans vergaren.

Zo'n $ 20 miljoen verdienen is zo eenvoudig geworden dat een kind met de juiste ambitie het kan. Zo zijn er bijvoorbeeld twee kinderen op de lijst terug te vinden die Forbes van de topverdieners heeft gemaakt in 2019 (op basis van inkomsten vóór belasting uit advertenties, gesponsorde inhoud, merchandise, rondleidingen en andere gerelateerde inkomsten).

De achtjarige Ryan Kaji verdiende vorig jaar een slordige $ 26 miljoen, meer dan wie dan ook op YouTube. Kaji begon met het unboxing video's, maar zijn kanaal bevat vandaag de dag een breed scala aan inhoud, waaronder ook een heuze kledinglijn, een Nickelodeon-show, een deal met Hulu en samenwerkingsverbanden met veel andere merken.

De vijfjarige Anastasia Radzinskaya loopt niet ver achter op lijst en neemt de derde plaats in, met een winst van $ 18 miljoen vorig jaar. Radzinskaya werd geboren in Rusland en heeft hersenverlamming. Haar ouders begonnen video's van haar te maken om haar ontwikkelingsvoortgang te documenteren. Ze speelt nu op zes meertalige YouTube-kanalen en heeft overeenkomsten met grote merken. Ze verhuisde naar de Verenigde Staten in 2018.

Video's met kinderen trekken volgens Pew Research Center drie keer zoveel weergaven aan als andere video's, maar er zijn ook volwassenen die bereid zijn zich als kinderen te gedragen om hier op in te spelen.

De op een na hoogste verdieners op de lijst zijn vijf dertigers die zich als kinderen gedragen onder de verzamelnaam Dude Perfect. Ze blazen dingen op in slo-mo, trekken panda-pakken aan en maken perfecte trickshots, voor hun kanaal en voor de show die ze op Nickelodeon hebben.

Rhett & Link zijn ook volwassen mannen, maar zijn ook jeugdvrienden die ondertussen een leuk leventje leiden: ze hebben een op komedie gericht YouTube-kanaal dat hen vorig jaar maar liefst $ 17,5 miljoen opleverde.

Als je Jeffree Star volgt, hoef je waarschijnlijk niet naar deze lijst te kijken om te weten dat hij de top vijf heeft afgerond door vorig jaar $ 17 miljoen te innen. Onlangs zei hij hallo en verwelkomde kijkers in zijn nieuwe huis van 12.000 vierkante meter. De make-artiest herinnert zijn kijkers tijdens zijn rondleiding van een minuut dat hij zes jaar geleden, toen hij de overstap maakte van Myspace naar een nieuw YouTube-kanaal, iets minder dan $ 600 op zijn bankrekening had staan.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis