BAILINE

Thuiswerken? Zo doe je dat!

Thuiswerken is erg hip! En daarnaast voor velen daadwerkelijk efficiënt; zij zijn geconcentreerd en werken beter. De dagelijkse filestress of treinvertragingen zijn überhaupt geen issue meer. In plaats daarvan: laptop aan en gaan. Bijkomend voordeel? Je vult je eigen tijd in en als startende ondernemer bespaar je bovendien op dure kantoorruimte. Maar hoe zorg je voor een gezonde work-life balance en blijft de scheiding tussen werk en privé intact? Into Franchise deelt zeven ingrediënten om thuiswerken tot een succes te maken! 
 
1. Wees geconcentreerd  
Het is makkelijk om jezelf thuis af te leiden, want het balkon of de tuin lonkt en ook de nieuwste aflevering van jouw lievelingsserie. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om duidelijke werktijden in te delen en gedurende dit tijdsbestek alle persoonlijke bezigheden te vermijden. Dus wees geconcentreerd en voorkom stress (en achterstanden).  
 
2. Heb zelfdiscipline 
Onontbeerlijk, maar o zo nodig! Want niemand die jou op de vingers tikt als jij aan het Instagrammen bent. Maar ondertussen verwachten klanten wel dat jij tijdig levert. Immers, deadline is deadline. Dus zet jouw werkklok aan en wees consequent. 
 
3. Organiseer en bereid voor 
Een uitstekende organisatie en goede voorbereiding zijn belangrijk. Dus zorg ervoor dat alle benodigdheden in huis zijn en op voorraad. Organiseer daarnaast een persoonlijk, maar realistisch schema met een juiste afwisseling tussen werk en ontspanning. Want ook thuis heb je recht op pauze, vooral als jij tot de groep behoort die thuis zo geconcentreerd werkt en daardoor de tijd vergeet. 
 
4. Creëer een geschikte werkruimte 
Werk jij liever op één vaste plek of wissel je graag af? Ga voor jezelf na wat voor jou werkt en houd je daaraan. Dus vind jij het fijn om letterlijk de deur achter je dicht te doen na werktijd? Zorg voor een kantoor. Geen behoefte aan muren en deuren? Kijk waar jij voldoende rust en prikkels hebt om te werken. En indien nodig: vergeet vooral niet een ruimte om jouw spullen op te slaan, vooral als je een eigen product maakt. 
 
5. Denk oplossingsgericht, wees oplossingsgericht 
Als thuiswerkende ondernemen, heb jij wellicht geen IT-afdeling ter ondersteuning als jouw computer een meltdown heeft. Vanzelfsprekend is er wel een oplossing, maar aan jou om deze te vinden.  
 
6. Geef jouw grenzen aan 
Samenwonend, kinderen of een huisdier? Het maakt niet uit zolang jij jouw grenzen aangeeft. Dus pas op voor constante onderbrekingen, want die zijn funest voor jouw concentratie. Een kletsgrage partner of spelende kinderen? Geef aan dat het momenteel jouw werktijd is en hang indien nodig een werkschema op.  
 
7. Introvert of extravert? 
Als introvert is het misschien makkelijker om thuis te werken, maar pas op dat het niet te makkelijk wordt. Neem zelfinitiatief en zoek menselijk contact op. Probeer eens de koffietent op de hoek, of een cowork-ruimte of flexplek. Voordeel? Het is goed voor je netwerk.  


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis