Registreren

Kies in zeven stappen uw franchiseformule!

U heeft besloten een franchiseondernemer te worden; de eerste stap op weg naar uw succes als ondernemer. En nu is het zaak om een franchiseformule te kiezen. Een commitment voor de lange termijn, dus een weloverwogen besluit is van grote waarde. Into Franchise helpt u met onderstaande zeven stappen... 

Stap 1 - First things first...
 
First things first... wat is uw doel als ondernemer? Denk na over wat succes voor u is en wat (en hoeveel) u hiervoor over hebt, want weet u wat u leuk vindt en waarin u goed bent, maar ook hoeveel uur u wilt werken en hoeveel geld u wilt verdienen? En vraag uzelf ook af of u wilt ondernemen in uw eigen omgeving, of eventueel bereid bent om te verhuizen? Een hoop vragen, maar zodra u deze antwoorden op een rijtje hebt, zijn de volgende stappen een stuk makkelijker. 
 
Stap 2 - Money, money, money 
Zonder financiën bent u nergens, dus ga na wat u zich kunt veroorloven en welke leningen beschikbaar zijn. Verdiep u bovendien goed in vergoedingen van verschillende franchiseformules, want sommige franchiseformules bieden tevens hulp bij een startkapitaal. 
 
Stap 3 - Harde of zachte franchiseformule 
Heel kort door de bocht genomen: bij harde franchiseformule heeft u vaak meer naamsbekendheid en een heldere formule, maar minder creatieve vrijheid. De zachte franchiseformule daarentegen biedt meer eigen ruimte, maar houdt wel in dat u er alleen voor staat. Dus ga na wat voor u de belangrijkste voors en tegens zijn?  
 
Stap 4 - Top 5 
Stel een voorlopige top 5 van franchiseformules op. En doe onderzoek, bezoek ondernemers (franchisers) en ga na welke u het meest aanspreken. Ga tevens in gesprek met ondernemers die al bij de formule zijn aangesloten, want hun ervaringen vertellen veel. 

Stap 5 - Sherlock Holmes 
Top 5 op orde? Ga als Sherlock Holmes te werk. Dus kijk met een zakelijk en koud oog naar elke franchiseformule. En vraag zoveel mogelijk informatie op, maar ga vooral na: 

  • Hoe transparant is de formule? (Controleer de gedeponeerde jaarrekeningen van franchises in de omgeving waar u wilt starten.) 
  • Past de franchiseformule de Europese Erecode inzake Franchising toe? 
  • Is er een vereniging van franchisenemers? 
  • Wat zijn de winstmogelijkheden? 
  • Is de formule recessiebestendig?

Stap 6 - Meet the bosses
Eenmaal de favorieten op een rij? Dan is het tijd voor een persoonlijke kennismaking, want net zoals bij een sollicitatiegesprek, wilt u een klik voelen; u gaat tenslotte voor een langere tijd met elkaar in zee.
 

Stap 7 - Choose me, me, me 
Loopt u hoofd over? Zet de informatie rustig op een rij en loop alles na. U heeft nu alle informatie om de beste keuze te maken en een succesvolle franchiseondernemer te worden. 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis