Crystal Marbles

Stress? Met deze drie simpele tips word jij weerbaarder!

Fysieke weerbaarheid is één, maar mentale weerbaarheid is een tweede én net zo belangrijk! Want hoe ga jij om met mentale tegenslagen? Immers iedereen krijgt te maken met stress (en zeker ondernemers). De truc is om jezelf bewust te zijn van stress en ermee om te gaan. In deze blog deelt Into Franchise drie tips...

Weerbaarheid begint met bewustwording. Dus stel jezelf eens voor dat: 

  • Iemand jou volledig tegenspreekt; luister jij alsnog aandachtig naar wat hij of zij te zeggen heeft?
  • Het niet jouw dag is; ben jij nog steeds in staat om duidelijk aan te geven wat jij precies wilt?
  • Een stressvolle situatie zich voordoet waarin jij middenin zit; handel jij dan niet naar de eerste impuls die jou te binnen schiet?
  • Je voor een groot probleem komt te staan; zie jij ondanks het probleem de positieve kanten en de mogelijke leermomenten?
  • Jouw werk simpelweg gelijkstaat aan drukte; neem jij evengoed tijd voor de dingen die jij echt leuk vindt om te doen? En ‘Ik vind mijn werk leuk’ telt niet.

Heb jij voornamelijk 'Ja' geantwoord? Goed bezig!
Nee? Werk aan de winkel! Maar gelukkig valt weerbaarheid te trainen.

Tip 1
“Life's under no obligation to give us what we expect,” aldus de Amerikaanse schrijfster Margaret Mitchell. Oftewel, er is niets mis met ambitieus zijn en groot denken, maar niemand heeft recht op succes en erop rekenen is helemaal onmogelijk. En daarom is het belangrijk om te focussen op zaken die wel lukken of gelukt zijn. Wees dankbaar voor hetgeen jij bereikt en hierdoor ervaar jij automatisch minder stress wanneer iets mislukt.

Tip 2
Koffie, alcohol of iedere andere vorm van escapisme zijn verleidelijk wanneer het minder gaat, maar het omgekeerde is waar. En schiet niet gelijk in de verdediging door te roepen: "Het geeft geen invloed op mij!". Probeer in plaats daarvan een verandering te maken in jouw persoonlijke leefstijl welke jezelf ten goede komt. Bijvoorbeeld: ga een maand lang op tijd naar bed en eet gezond en bekijk daarna wat de resultaten zijn.

Tip 3
Wees uitdagend en blijf uitdagingen opzoeken! Want waar weet jij nog niet veel vanaf en wat heb jij nog niet onder de knie? Door eveneens in goede tijden jezelf buiten jouw comfortzone te begingen, komt de klap minder hard aan wanneer jij per se moet vanwege een tegenslag. 
Beeld: Freepik/Jaaak


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis