BAILINE

Oriënteren op een passende franchise

Vleugels uitslaan en eigen baas zijn; een droom of werkelijkheid? Wanneer u huiverig bent om de zekerheid van een vaste baan achter u te laten, is franchise een optie. Het biedt u de vrijheid om eigen baas te zijn en doordat u aansluit op een succesformule, slaapt u ‘s nachts rustig door. Maar welke franchiseformules zijn er en hoe maakt u een keus? Deze zes stappen helpen u vooruit. 
 
1. It's all about the passion 
Geen goed huwelijk zonder passie, en geen ondernemer zonder passie voor zijn zaak. Dus zorg ervoor dat u passie voelt bij het merk, het product en/of service. Hiermee doet u niet alleen uzelf een plezier, maar ook de resultaten onder de streep. 
 
2. Find your match! 
Food, Non Food en Wonen, maar ook Mode en Zorg & Dienstverlening; het zijn de branches waarin franchiseformules zijn opgedeeld, maar welke past bij u? Aangezien u een langdurig partnerschap aangaat en exclusief aan elkaar verbonden bent, is het kunst om de pros en cons goed te overwegen. Basically, net zoals een huwelijk. En daar komt passie inderdaad weer om de hoek kijken... Immers, een veganist wordt niet gelukkig bij een hamburgerrestaurant, dus zoek uw match!  
 
3. And then there are rules... 
Passie uitgezocht en een match gevonden... maar daarmee bent u er niet, want elke franchise heeft een eigen formule en huisstijl en daarmee regels en voorwaarden. Waar de ene formule enorme vrijheid biedt, is een andere formule daarin terughoudend. Dus ga van tevoren na of en waaraan u wilt en kunt voldoen.  
 
4. The market 
Ga onderzoeken, want is er wel een markt voor deze formule? Sterker nog, is er een behoefte aan het product of de service die u wilt aanbieden? Kortom: kunt u er geld mee verdienen? 
 
5. Money talks 
Wellicht vanzelfsprekend, maar zorg ervoor voor een financieel overzicht (onder andere door een businessplan). Waarom? Niet alleen vanwege een mogelijke lening bij de bang, maar ook om voor uzelf een weloverwogen beslissing te kunnen maken.  
 
6. Work hard, play harder 
Eenmaal eigen baas? Hang de slingers uit, maar blijf gefocust, want jij bent verantwoordelijk voor het succes van uw zaak dus werk hard en krijg ongelofelijk veel voldoening terug.  


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis