Registreren

Zo ga jij uitstelgedrag tegen!

Hoe graag je ook wilt, soms lukt het simpelweg niet... afvinken. Een klusje lijkt 'saai' of lastig en jij hebt geen idee waar te beginnen én voordat je er erg in hebt, is scrollen hetgeen jij doet. Into Franchise deelt vijf tips om uitstelgedrag aan te pakken en jouw motivatie te hervinden! 
 
Tip 1: Focus
Focus en denk aan het grotere plaatje wanneer je merkt dat je aan het uitstellen bent; waarom doe je dit en wat wil je bereiken? Om een voorbeeld te noemen: chillen is wellicht fijner dan een netwerkbijeenkomst bezoeken, maar netwerkskills verbeteren en nieuwe klanten werven helpt weer vooruit op andere vlakken, dus onthoud waarvoor je het doet. 
 
Tip 2: Denk (of niet) 
Te veel nadenken is ook uitstelgedrag, dus laat doemdenken achterwegen (bijvoorbeeld 'Elke oplossing brengt nieuwe problemen met zich mee' en soortgelijke gedachten) en ga aan de slag. Maak het jezelf makkelijker door kleinere, haalbare doelen te stellen en doe! 
 
Tip 3: Loop, wandel, ren
Blijf niet te lang in negatieve gedachten hangen en onderneem actie. Door achter een scherm te blijven zitten, te denken en zuchten kom je niet ver(der). Dus verander van omgeving en loop een blokje om. Maak vervolgens een besluit en voer het uit! 
 
Tip 4: Neutraliseer
Wij zijn geneigd om moeilijkheden te onthouden, maar de vorige keer is niet deze keer, dus ook al was jij toen met een soortgelijke taak lang bezig, wellicht is het nu binnen no time af. Dus neutraliseer negatieve gedachten, want het heeft geen nut om te blijven hangen in een vorige keer. En maak gebruik van de 'Wegrijdende trein-methode'! Visualiseer de gedachten en stel voor dat deze in een trein zit en langzaam van jou wegrijdt en herhaal dit enkele keren. 
 
Tip 5: Herinner
Omgekeerd werkt uiteraard eveneens! Dus waar was je de laatste keer tevreden over, groot of klein, en probeer zoveel mogelijk details te herinneren. Herhaal eerdergenoemde en ervaar hoe jouw positieve energie toeneemt! 
Beeld: Freepik/Saknakorn22


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis