Registreren

Met deze vijf tips leef jij gelukkiger en meer gefocust!

Veel ideeën, maar erg weinig tijd; een typisch beeld dat de ondernemer 'siert'. Dus prioriteiten stellen is een must, maar hoe? In deze blog deelt Into Franchise geen magische tips & tricks voor het ultieme succes, maar wel praktische tips waarmee jij nu al een verschil kunt maken in jouw eigen leven. 

Slaap kindje, slaap...
 
Keihard werken is prima, op kantoor of in jouw kantoor aan huis, maar rust is eveneens meer dan nodig, dus zorg voor een werkvrije ruimte! En onthoud: deze ruimte is ook vrij van een mobiel, laptop of tablet én dat geldt des te meer voor jouw slaapplek en daarmee bed. Wellicht lastig (of met name in het begin), maar deze regel is van zo'n betekenis voor jouw rust en werk. Waarom? Door de inmiddels welbekende blauwe straling van de schermen slaap jij slechter en dat is weer van invloed op jouw productiviteit de volgende dag. Maar ook het 'Nog even wat mailtjes checken voor het slapengaan' zorgt voor de nodige, onbewuste stress. Dus doe jezelf een plezier!  
 
Begin 
Het klinkt zo simpel en raad eens? Het is ook simpel. Dus begin, ook al gaat het wellicht fout. De Amerikaanse fotograaf en schilder Chuck Close zei: "Inspiration is for amateurs; the rest of us just show up and get to work." Oftewel: je stuit vanzelf op verbeterpunten terwijl je bezig bent. En eenmaal in de juiste flow volgt de inspiratie vanzelf.  
 
Verzamel inspiratie 
Verzamel inspiratie. Altijd. Overal. Denk aan quotes, teksten en interviews, maar ook websites en overigen; hetgeen jou aan het denken zet of simpelweg gelukkig maakt. Voeg het samen in een verzameltool (bijvoorbeeld Pinterest) en wanneer je een mindere dag heb, scroll door jouw verzameling. 
 
Wees aardig, maar ook voor jezelf 
Uit onderzoek van de Universiteit van Californië blijkt dat mensen die moeilijk nee zeggen, vaker last hebben van stress, burnouts en zelfs depressies. Wees daarom duidelijk als je iets niet wilt. Zeg niet: “Ik weet niet of ik dat wel kan”, of: “Ik weet het niet zeker”, maar: “Nee dat doet ik liever niet” of “Dat wil ik niet doen. Maar kan ik je ergens anders mee helpen?”, want aardig zijn is fijn, maar nee zeggen is belangrijker. 
 
Heb doelen 
Doelen stellen is nodig, maar wees daarin realistisch. Want grote doelen zijn niet per definitie inspirerend, en al helemaal wanneer jij ze niet kan waarmaken. Des te meer omdat daarna teleurstelling volgt. Dus stel doelen, maar wees realistisch en probeer de gestelde daadwerkelijk doelen te volbrengen.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis