Crystal Marbles

Sales & marketingtips voor startups

Sales is een vak apart en niet iedereen is een geboren verkoper. Vooral als beginnende ondernemer en startup, is de wondere wereld van sales & marketing uitdagend. En al helemaal als jij geen beschikking hebt over een groot advertentiebudget. But relax! Want met deze vier tips, is een succesvolle marketing binnen handbereik.  
 
Begin vandaag (liever gister) met marketing 
Uiteraard wil jij de markt pas opgaan met wanneer het in jouw ogen perfecte product of dienst klaar is, maar begin nu alvast met marketing! En adverteren kan heel laagdrempelig door alvast rond te vertellen waarmee jij bezig bent, hoe jij gaat helpen en welke problemen daarmee oplossen. Waarom? Omdat je hiermee voorkomt dat je straks een product of dienst hebt, maar geen klanten. Wachten totdat jouw product of dienst klaar is, alvorens je gaat nadenken over sales & marketing is een no go. Dus maak gebruik van Social Media om jouw vuurtje alvast te verspreiden en deel waarmee jij bezig bent! 
 
Ready, set, go... (en reset) 
Dankzij internet en online marketing, is het meten van het succes van advertenties eenvoudiger geworden en weet jij vrijwel direct hoeveel nieuwe klanten jouw onderneming per betaalde euro binnenhaalt. Het voordeel? Binnen no time weet jij welke strategie werkt en stort je geen geld in een bodemloze put. En dat is wel zo fijn met een beperkt budget. Dus meet daarom snel de resultaten van een marketingmethode door bijvoorbeeld het aantal kliks, leads en daadwerkelijke nieuwe klanten te meten. 
 
Wat ben jij waard? 
“Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!”; een welbekende uitspraak in Nederland, want Nederlanders houden niet van opscheppers. En opscheppen is ook niet nodig om jouw product te verkopen, maar dat houdt niet in dat jij niet trots mag zijn op jouw product of dienst. Dus wees niet te bescheiden en vertel en schrijf, maar wel op een subtiele manier, waarom hetgeen jij aanbiedt, het beste is! Ee potje over? Huur een tekstschrijver in. En ben jij ooit eens genoemd in de media, al was het maar met één quote? Benoem het! Het is gratis reclame en voegt geloofwaardigheid toe aan hetgeen jij wilt verkopen.  
 
Beloon terugkerende (vaste) klanten 
Niet zo fijn als klanten binnenhalen, met name als nieuwe klanten uiteindelijk terugkerende en/of vaste klanten zijn! Immers, zij vormen het bewijs dat jouw product of dienst werkt. Dus luister naar ze! En vraag eens door... wat bevalt ze en wat missen ze nog? Gebruik de positieve feedback (na toestemming) als referentie en deel het op jouw website bijvoorbeeld. En vergeet niet na te denken over hoe deze klanten te binden (denk aan een loyaliteitsprogramma of het weggeven van een extraatje), want tevreden klanten zijn de beste reclame!
Beeld: Makyzz 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis