Registreren

De juiste zakenpartner vinden? Loop deze vijf punten na...

Met een slimme samenwerking kan jij het rendement van jouw onderneming aanzienlijk verhogen. Maar hoe vind je de juiste zakenpartner? Into Franchise zet vijf punten op een rij... dus check, check, dubbelcheck! 
 
Take it easy 
De juiste klik is erg belangrijk en soms is die er direct, want jullie ideeën en enthousiasme komen zo overeen, maar pas op! Duik niet meteen in het diepe en neem wat gas terug in plaats van met volle kracht vooruit. Vergelijk het met daten: je leert elkaar eerst kennen voordat je het huwelijksbootje instapt. Een goede stelregel is om pas een jaar na kennismaking grote projecten aan te gaan. 
 
Intuïtie is fijn, papier is heilig 
Normaliter hebben wij al vrij snel een gevoel bij iemand en vragen wij ons af of diegene die tegenover ons zit betrouwbaar is en hetgeen te bieden heeft wat jijzelf niet bezit. Én dat is prima, want intuïtie is belangrijk en vooral in het ondernemen. Maar vergeet niet voldoende op papier te zetten en voorkom daarmee een hoofdpijndossier Denk aan zaken als: wat wordt de rolverdeling en hoeveel investeer je? Het is slim om zoveel mogelijk alvast in een contract vast te leggen, want in het geval van een personeelswisseling, kan de zakelijke overeenkomst (succesvol) worden voortgezet.  
 
Zoek tegenpolen 
Hoogstwaarschijnlijk ga jij een samenwerking aan met de hoop dat de ander iets toevoegt aan jouw product of dienst. En dat hoeft niet alleen op het materiële vlak zo te zijn, want zelfs een ander type persoonlijkheid kan veel toevoegen aan hoe jij de markt benadert. Ga daarom eens op zoek naar een tegenpool. Ben jij bijvoorbeeld extravert? Zoek dan naar een introvert. En leer van elkaar! 
 
Heb lol 
Leef jij om te werken? Of werk jij om te leven? Een cliché, maar zeer van toepassing op zakelijke partnerships. En aangezien zakelijke partners veel tijd samen doorbrengen, is het wenselijk om ervoor te zorgen dat beide partijen er daadwerkelijk plezier in hebben. 
 
Wees alert 
Uiteraard probeer jij het beste uit de samenwerking te halen, maar blijft de ander structureel achter bij de uitgesproken, gezamenlijke verwachtingen? Wees dan niet bang om de confrontatie aan te gaan, want beter een tijdig afgekapt project, dan een voortmodderend drama. 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis