Registreren

Welke betaalmethoden kies ik voor mijn business?

In de vorige blog ‘Attentie: 5 financiële agendapunten welke elke (beginnende) ondernemer moet nalopen’ benoemde wij al het belang van het kiezen van de juiste betaalmethode(n) voor jouw business, want een eigen business houdt ook in nadenken over de beschikbare betaalmethoden en daarmee welke betaalwijze(s) bied jij aan en een waarom? Into Franchise helpt op weg met een overzicht van de meestvoorkomende... 
 
Van contant tot pin (only), creditcard en online; het zijn allemaal mogelijkheden. De stelregel? Luister naar jouw klanten, want zo herken jij direct de betaalbehoefte en daarmee de kans om meer te verdienen. Franchiser? Check uiteraard hetgeen jouw formule doet; wellicht heeft de franchisegever al een overeenkomst met een bank of creditcardbedrijf én vergeet vooral niet te sparren met mede-franchisenemers (welke betaalmethoden hanteren zij en waarom?).  
 
Contant 
Eén van de oudste betaalmethoden –al dan niet de oudste- in dit rijtje is het betalen met contact geld. Simpelweg; cash. Eén van de grootste voordelen is dat het een voor alle doelgroepen vriendelijke betaalmethode is, welke niet al te veel (technische) kennis verreist. Op het eerste oog is cash goedkoop en simpel, maar vergeet niet dat cash vraagt om een dagelijkse financiële administratie zoals het  tellen en afsluiten van de kassa. Kies jij ervoor om met cash te werken, controleer welk bankkantoor een stortautomaat heeft. Niet elk kantoor biedt deze mogelijkheid, maar het fijne van een stortautomaat is dat het geld direct op de rekening staat.  
 
Pin (Only) 
Pin Only is een concept welke steeds meer wordt omarmd door ondernemers, immers je hebt geen omkijken naar cash en alles wat daarbij komt kijken (kassa tellen en overige) én het verlaagt het risico op een overval aanzienlijk. Maar daarentegen kan pin only ook bepaalde doelgroepen, zoals de oudere klanten afschrikken. Wellicht betalen zij alsnog liever contant. Dus check van tevoren na wie jouw doelgroep is en waaraan zij wel of niet behoefte hebben en voorkom zo dat jij jezelf in de vingers snijdt. O ja, hopelijk overbodig, maar we nemen het zekere voor het onzeker: indien jij nu een (nieuw) pinapparaat aanschaft, neem sowieso contactloos betalen.  
 
Creditcard 
In Nederland misschien wel de minst gebruikte (of populaire) offline betaalmethode; de creditcard. In de Verenigde Staten daarentegen is het één van de hoofdbetaalmethoden. Heb jij een online shop? Dan is de mogelijkheid tot het betalen met een creditcard onontkoombaar. Maar ook als jij in een toeristisch gebied ziet, kan jij niet zonder creditcard. 
 
Online 
Online is het nieuwe cash en niet meer weg te denken, vooral met het enorme aanbod aan webshops en directe leveringen, is het een musthave! Maar ook in online betalen, zijn verschillende methoden mogelijk. Van iDEAL, tot PayPal en Amex; het zijn allemaal mogelijke opties. Doe onderzoek en kijk wat voor jouw klanten en jou de beste opties zijn.  
Tip: Als franchiser is het aanbieden van een online betaalplatform makkelijker indien jij gebruik maakt van de algemene site van jouw franchisegever.  


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis