BAILINE

Zet uw franchise op de kaart

Heeft uw franchise een tastbare vestiging zoals een winkel of kantoor? Lees verder, want uzelf op de kaart zetten (letterlijk) is belangrijk. En neem geen genoegen met alleen hetgeen uw franchisegever doet aan online marketing, want er is zat wat uzelf kunt doen! 
 
Google Mijn Bedrijf 
Eén van uw eerste acties, is aanmelden bij ‘Google Mijn Bedrijf’; hierdoor is uw franchise via alle Google netwerken zoals Google Zoeken, Maps en Google+ vindbaar. Immers, als veruit de meest gebruikte zoekmachine wereldwijd, is een vermelding op Google onmisbaar. En zo heeft u direct een voorsprong op concurrenten! 
 
LinkedIn 
LinkedIn is het grootste, online netwerk voor professionals ter wereld. Dus maak hier uw eigen bedrijfspagina aan, met name als u gericht bent op de zakelijke markt. Een voordeel en extra marketingkans, is het feit dat Google uw bedrijfspagina indexeert. Hierdoor heeft u een zoekresultaat erbij. Daarnaast heeft u over het zoekresultaat de inhoudelijke controle in tegenstelling tot bijvoorbeeld een bedrijfsrecensie.  

Tweets 
Een Twitter-account vergroot uw online vindbaarheid eveneens en is een extra manier om te communiceren met uw klanten. Zorg wel voor activiteit, want een Twitter-account zonder tweets maakt een slechte indruk.  
 
Facebook 
De Facebook-bedrijfspagina is voor veel franchises onmisbaar. Net zoals Twitter biedt Facebook een uitstekende mogelijkheid om met uw klanten te communiceren en vice versa; het geeft een kijkje achter de schermen. Bovendien geeft Facebook uw locatie weer en dat is handig, want Facebook wordt door consumenten steeds vaker gebruikt om online te zoeken. 
 
Instagram 
We leven in een visueel tijdperk. Afhankelijk van uw type product kan Instagram een extra aanvulling zijn op uw online vindbaarheid. Bovendien werkt het goed in combinatie met Twitter en Facebook-accounts. 
 
Mailing 
Een mailing (online nieuwsbrief) is een ideaal om trouwe klanten op de hoogte te houden of nieuwe te enthousiasmeren. De mailing maakt u extra interessant door middel van nuttige tips en links, maar ook een win-actie doet wonderen! Te ingewikkeld? Nee hoor! Gratis tools zoals Mailchip ondersteunen u hierin. 
 
Check, check, dubbelcheck 
Doe uw eigen online onderzoek door uw naam te Googelen; op welke pagina verschijnt u en wat zeggen klanten over u? Het hebben van Social Media-accounts vergroot uw vindbaarheid, maar vergeet deze niet te onderhouden. 

Note: Deel uw Social Media-accounts niet alleen online, maar ook op andere plaatsen waar het zichtbaar is voor klanten. Denk aan bijvoorbeeld visitekaarten, facturen, maar ook in uw vestiging. 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis