BAILINE

3 belangrijke tech-ontwikkelingen om als ondernemer op te letten

In welke sector je ook werkt, het is altijd slim om als ondernemer op de hoogte te blijven van de laatste technologische ontwikkelingen. Wellicht dat je ze nu al in kunt zetten om je bedrijf een voorsprong te geven op de concurrentie, en anders blijf je in ieder geval niet achter. In dit artikel lees je over de drie belangrijkste tech-ontwikkelingen van dit moment.

Blockchain is veel meer dan Bitcoin

Ongetwijfeld heb je op het nieuws al gehoord over Bitcoin en andere cryptocurrency zoals Ether of Dash. Wellicht heb je net zoals 400.000 andere Nederlanders al een (klein) bedrag in de munten geïnvesteerd. 

Maar nog niet iedereen begrijpt wat nu precies de revolutionaire waarde is van de achterliggende blockchaintechnologie. Een erg interessante ontwikkeling is bijvoorbeeld dat je in de blockchain slimme contracten (‘smart contracts’) kunt aangaan. Wanneer aan voorwaarde X is voldaan, wordt bedrag Y automatisch overgemaakt. Op deze manier hoef je niet meer bang te zijn voor contractbreuk of late betalingen.

Robots praten met je klanten

Kunstmatige intelligentie gaat een steeds belangrijkere rol spelen in het dagelijkse leven. Sommige banen zullen helemaal door robots worden overgenomen, bij andere beroepen speelt het vooral een ondersteunende rol. Denk bijvoorbeeld aan de medewerkers van je klantenservice die voortdurend dezelfde soort vragen moeten beantwoorden. Een zelflerende chatbot zou de simpelste vragen van ze kunnen overnemen, terwijl de mensen in je team er blijven voor ondersteuning bij ingewikkeldere of persoonlijke kwesties.

Slim communiceren met je team

E-mail is eigenlijk een hopeloos inefficiënt en ouderwets medium. Sommige moderne ondernemers zijn er zelfs al helemaal mee gestopt. In plaats daarvan kun je binnen je team slimme online communicatie en projectmanagementtools gebruiken zoals Slack, Trello of Hipchat. Bijkomend voordeel is dat je eenvoudiger met teams op afstand kunt werken. Wellicht op dit moment nog niet relevant voor je bedrijf, maar het kan nooit kwaad om de mogelijkheden alvast te verkennen.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis